6 shenja paralajmëruese që tregojnë se keni mungesë të proteinave


Lakmi e ushqimeve  jo të shëndetshme

100 Unhealthiest Foods On the Planet | Eat This Not That

Pa proteina adekuate, ne kemi shumë më shumë gjasa të dëshirojmë ushqime jo ushqyese. Kjo për shkak se sheqeri ynë në gjak është i papërpunuar, duke tunduar që të arrijmë në ushqime të rënda me karamele dhe sheqerna të tilla si çokollatë , patate të skuqura, pasta, pije të gazuara etj.

 

Dhimbje të përbashkëta  dhe / ose muskulore

Tips To Beat Joint And Muscle Pain | Liver Doctor

Meqenëse proteina shërben një rol kaq të rëndësishëm në ruajtjen e muskujve tanë, ky efekt anësor nuk është aspak befasues. Pjesa më e madhe e proteinës sonë ruhet në atë që quhet lëngu synovial, i vendosur rreth nyjeve tona. Lëngu sinovial luan një rol të rëndësishëm në rindërtimin e muskujve dhe lubrifikimin e nyjeve tona. Kur nivelet e proteinave janë të ulta, rezervat e proteinave të ruajtura në lëng sinovial janë shpesh të parat që varfërohen. Kur kjo ndodh, ngurtësia e nyjeve dhe dhimbja e muskujve ka të ngjarë të rezultojë.

 

Energji e ulët

How I Prepare for a High Pain and Low Energy Day | The Mighty

Siç u përmend, nivelet e ulëta të proteinave shkatërrojnë nivelin e sheqerit në gjak. Pa proteina për të stabilizuar sheqerin në gjak, nivelet tona të energjisë rezervojnë. Më tej, proteina e pamjaftueshme shpesh çon në episode të gjendjes shpirtërore, si dhe në aftësi të zvogëluar për të menaxhuar stresin që hasim gjatë gjithë ditës. Si rezultat, trupat tanë nuk kanë elementët e nevojshëm për t’u qetësuar.

 

Paaftësia për të fjetur

Insomnia: Causes, symptoms, and treatments

Siç thuhet në pikën një, trupi do të dëshirojë edhe sheqer pa proteina të mjaftueshme. Kjo është e vërtetë edhe kur trupi mbyllet në pritje të gjumit. Kur kokat tona më në fund goditen në jastëk, trupat tanë do të dëshirojnë ende ushqimin e nevojshëm në formën e proteinave. Normalisht, individët që nuk marrin mjaftueshëm lëndë ushqyese bëjnë një zakon të keq nga ai. Fatkeqësisht, ky zakon mbart gjumin kur trupi ka nevojë për karburant në formën e yndyrnave të shëndetshme (që zakonisht rrjedhin nga proteina) në mënyrë që të mbetet në gjendje gjumi.

 

Sëmundje të shpeshta

Does a 'Strong' Immune System Ward Off Colds and Flu? - The New ...

Proteina është një lëndë ushqyese e rëndësishme për mirëmbajtjen e një sistemi imunitar të shëndetshëm. Kjo për shkak se gjaku ynë kërkon proteina të mjaftueshme për të kryer funksionet e nevojshme  domethënë duke vrarë shkelësit e keqë  dhe të padëshiruar që hyjnë në rrjedhën tonë të gjakut. Qelizat e bardha të gjakut, për shembull, janë lloje të pasura me proteina të gjakut që janë përgjegjës për kërkimin dhe eliminimin e këtyre agjentëve jo të shëndetshëm. Antitrupat që gjenden në qelizat e bardha të gjakut kanë nevojë për proteina në mënyrë që të kryejnë këtë funksion.

 

Pamundësia për t’u përqëndruar

4 Indications That A Child Needs Occupational Therapy

Proteina është përgjegjëse për shëndetin e neurotransmetuesve të ndryshëm në tru. Kjo është befasuese pasi neuronet e trurit tonë bëhen kryesisht me yndyrë, me proteina duke qenë burimi kryesor i shumëllojshmërisë së yndyrës së shëndetshme. Më tej, aminoacidet  blloqet ndërtuese të proteinave  përbëjnë themelin e receptorëve kimikë të trurit tonë. E thënë thjesht, ajo që hamë përcakton përfundimisht kimikatet nervore që do të mbizotërojnë në këto rrugë të trurit, duke ndikuar në mënyrën se si ndjehemi.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *