Gjërat që duhet t’i kujtoni kur jeni të rrethuar nga njerëzit negativ

 

Mos harroni të qëndroni të përqendruar në zgjidhje

The power of surrounding yourself with the right people.

Kur pyetni dhe kuptoni njerëzit negativë përreth jush është të përqendroheni në atë se si ta zhdukni atë dhe ta parandaloni atë në të ardhmen.

Pse të përqendrohemi në zgjidhje?

Përgjigja është e thjeshtë: jo vetëm që përfundoni duke marrë më shumë atë që përqendroheni, por dërgoni edhe një pjesë të energjisë pozitive që merret nga të tjerët. Me këtë parim themelor në mendje, ka kuptim të përqendrohemi në zgjidhje sesa në energjinë negative dhe problemet që lidhen me të.

 

Mos harroni të pranoni mundësinë dhe lirimin e pritjeve

Njerëzit e lumtur nuk janë të lumtur sepse gjërat e këqija nuk u ndodhin atyre, ata janë të lumtur sepse dinë të trajtojnë më mirë gjërat e këqija. Dikush që është i lumtur ka sfida të ngjashme me ato që nuk janë të lumtur. Dallimi është se ata lëshojnë pritshmëri për atë që mund të ndodhë, dhe përqendrohen për të krijuar situatën e tyre më të mirë të mundshme pavarësisht nëse përfundon mirë apo keq.

 

Mos harroni t’i tregoni vetes dhembshuri

Pavarësisht se sa rrethana e keqe mund të jetë, mos harroni se njerëzit negativë përreth jush nuk janë domosdoshmërisht një problem me të cilin duhet të merreni. Ndërsa jeni përgjegjës për energjinë që krijoni, barra e të tjerëve nuk duhet të mbartet mbi supet tuaja.

 

Shihni rëndësinë e këtij dallimi, sepse nëse mund të ndaheni nga energjia negative e të tjerëve, mund të përqendroheni për të arritur në zemrën e çështjes në mënyrë logjike, pa lejuar që emocioni të fiksohet mbi ju.

 

Mos harroni të përqendroheni

Ndonjëherë kur energjia negative po na vjen nga të gjitha drejtimet, ne kemi një kohë të vështirë të dimë se çfarë të bëjmë. Është aq intensiv sa mund të na paralizojë në mosveprim. Në vend që të trajtoni topin e madh të negativitetit, menjëherë, provoni të bëni një gjë të vogël, që ta largoni atë negativitet.

 

Mos harroni t’i pranoni ashtu siç janë, dhe t’i largoni nëse duhet

20 Secrets to Living a Happier Life

Me të gjithë në jetën tonë, qoftë pozitive apo negative, ne kemi dy zgjedhje: t’i pranojmë ashtu siç janë ose t’i lëmë të shkojnë. Pranimi i tyre do të thotë të pranosh burimin negativ deri në atë pikë sa të fillosh të lëvizësh përmes tij. Nuk do të thotë që ju të jeni të përkushtuar të lejoni njerëzit negativë të qëndrojnë brenda dhe të ndikojnë në jetën tuaj. Pranimi i tyre nënkupton trajtimin e sfidës dhe krijimin e ndryshimit.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *