Terapistët tregojnë teknika të shpejta për të mos u ndjerë të shqetësuar

Jeto në të tashmmen

11 tips for managing your anxiety during coronavirus from a ...

Një nga gjërat më të mira për të hequr qafe mendime të frikshme është të praktikoni mendjen. Kur banojmë në të kaluarën ose kemi frikë nga e ardhmja, harrojmë të jetojmë në atë moment. E tashmja është zhdukur. Nuk është e vështirë të ulesh në të tashmen. Ju duhet të keni kujdes për gjithçka që është rreth jush në atë kohë.

 

Dilni në diell

Products and tips for staying safe in the sun

Një mënyrë për të kontrolluar veprimet dhe ndjenjat tona është të dalim jashtë.Merni  frymë në ajër të pastër, lini që dielli të godasë supet tuaja dhe të shëtisni në “Nënën Natyrë”. Shihni bukurinë përreth jush, kështu ju nuk do të ndjeheni të frikësuar ndaj errësirës.

 

Shkruani

Start Writing: Choose a Topic, Audience, and Venue - Quest Oracle ...

Mendja ka një mënyrë të shkëlqyeshme të riciklimit të mendimeve të frikshme. Nxirrni këto mendime duke i shkruar ato. Një ditar është një mënyrë e bukur për të hequr frikën tuaj në letër. Do të gjesh paqe kur të kesh ato mendime të hidhura nga koka jote. Ju madje mund të jeni në gjendje të kuptoni shqetësimin dhe gjërat për të cilat shqetësoheni.

 

Sfidoni mendimet tuaja

Challenging negative thoughts | ReachOut Australia

Ju nuk duhet të jetoni në një botë me mendime në ankth. Është e rëndësishme të sfidoni këto mendime. Nëse jeni gjithmonë duke kërcyer në rezultatin më të frikshëm, mendojeni. Ju ndoshta mund të trajtoni rezultatin e vërtetë. Ndoshta nuk do të jetë aq e keqe sa mendoni.Një nga gjërat më të mira për të hequr qafe mendime të frikshme është të praktikoni mendjen.

 

Miratoni atë që ju nuk mund të kontrolloni

6 Ways To Stop Stressing About Things You Can't Control

Nëse shqetësoheni, është thelbësore të përcaktoni se çfarë nuk mund të kontrolloni. Shumica prej nesh duan të kontrollojnë gjithçka në jetë. Realiteti është se ne nuk mund të kontrollojmë asgjë përveç emocioneve tona.

Ne mund të kontrollojmë veprime specifike, por nuk mund të kontrollojmë gjërat që ndodhin thjesht në jetë. As nuk mund të kontrollojmë të tjerët, as motin, as rrotullimin e planetëve. Bota do të vazhdojë të rrotullohet edhe nëse shqetësohemi për të. Moti do të bëjë gjithçka që dëshiron, edhe nëse ia ngul sytë reve. Ne mund të marrim përgjegjësinë për qëllimet tona dhe veprimet tona.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *