4 Zakonet për të arritur një shëndet më të mirë mendor

Vëzhgoni mendjen tuaj

Why is your mental health important and why you should talk about it?

“Metakognicioni “po vëzhgon në mënyrë aktive proceset tuaja mendore dhe po kupton modelet e reagimit emocional të zakonshëm. Është gjithashtu një komponent thelbësor i shëndetit të mirë mendor.

Nëse jeni ulur ndonjëherë dhe keni pyetur veten pse në mendjen tuaj po bëhet kaq shumë zhurmë, atëherë e dini se çfarë është metakonjimi. Ju keni bërë gjithashtu një zbulim të rëndësishëm dhe potencialisht ndryshues të jetës ju nuk jeni mendja ose ndjenjat tuaja.

Merni gjërat ngadalë

Behavioral Health vs Mental Health: What's the Difference?

“E buta tejkalon shumë. I ngadalshmi  tejkalon shpejt. -Laosisht-tzu

Në rregull, kështu që kjo tingëllon si marrëzi komerciale gibberish. “Çfarë? Ngadalësoni? Kjo eshte?”

Në rregull, atëherë pse ne dështojmë në gjërat në mënyrë të përsëritur?

Arsyeja  1: shoqëria na ka mësuar që veprimi i tërbuar është i njëjtë me produktivitetin. Jo vetëm që është e pavërtetë, por është gjithashtu potencialisht shkatërruese për shëndetin tonë mendor dhe fizik.

Ngadalësimi – më saktësisht, jo i ngutshëm mund të ketë një ndikim të fuqishëm në gjendjen tonë mendore. Gjërat ende realizohen, dhe me shumë më pak stres. Shpesh, do të zbuloni se ngadalësimi dhe përqendrimi në një detyrë njëkohësisht  jo vetëm që përmirëson cilësinë e punës suaj, por, për ironi, mund të rrisë ritmin me të cilin bëhen gjërat!

Të fokusohesh në një detyrë të vetme

mental health care | Liz Ann Eve

“Ai bëri çdo gjë të vetme, sikur të mos bënte asgjë tjetër.” ~ Charles Dickens

Pak gjëra kanë qenë më të dëmshme për gjendjen tonë mendore  e sidomos  të bësh shumë gjëra në të njejtën kohë. Sa e dëmshme është? Epo, për një studim të kryer nga studiues të Universitetit Shtetëror të Miçiganit, pjesëmarrësit të cilët kishin shumë detyra duke përdorur forma të shumta të mediave argëtuese “treguan simptoma ankthi dhe depresioni” bazuar në anketat e shëndetit mendor.

Jini të dhembshur ndaj vetvetes

With an ex-Uber exec as its new CEO, digital mental health service ...

“Nëse dhembshuria nuk përfshin veten, është e paplotë.” ~ Jack Kornfield

Shumica e njerëzve kanë zemra të mira. Edhe pse mediat  mund të përpiqen  t’ju bindin ndryshe , ka shumë gjëra të mira që ndodhin në botë.

Meqenëse shumica e njerëzve kanë zemra të mira, shumica prej nesh janë të dhembshur nga natyra. Kur dikush është i dëmtuar dukshëm, ne shpesh do të përpiqemi ta  ngushëllojmë.

Por një problem që ka kaq shumë prej nesh është ky: ne nuk e shtrijmë natyrën tonë të dhembshur ndaj vetvetes.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë  ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *