7 shenjat që ju jeni bulemik

 

Ata shkojnë në banjë pasi hanë ushqim

Bulimia Nervosa | Symptoms and Treatment | CogniFit

Një nga shenjat më të rëndësishme të luftimit me një çrregullim të ngrënies është se ata shkojnë në banjë pasi të hanë. Nëse vini re se i dashuri juaj ha shumë ushqime dhe shkon në banjë, mund të jetë një shenjë shqetësimi. Kini kujdes të shihni se sa kohë ata kalojnë në banjë, pasi pastrimi mund të marrë kohë.

 

Të vjella rreth zorrës së tualetit

Bulimia nervosa | womenshealth.gov

Ndërsa është e rëndë të mendosh, të vjellat kanë një erë specifike dhe mund të shpërndahet  gjithandej. Nëse dikush është duke pastruar vazhdimisht,banjon pas vaktit të ushqimit  ata do të lënë pas disa gjurmë provash. Shikoni pëbmbi anës së sediljes së tualetit dhe shihni nëse ka mbetje të vjellurash.

 

Zotësia e dhëmbëve

Bulimia nervosa - Wikipedia

A po ankohet miku apo i dashuri juaj kohët e fundit për dhëmbët e tyre? Acidet e stomakut ngrihen në sipërfaqe kur pastrohen, dhe kjo mund të lërë pas shkatërrim. Dhëmbët bëhen të kalbur, por mishrat e dhëmbëve dhe indet brenda gojës mund të jenë të papërpunuara. Acidi i stomakut do ta hajë gojën në copa.

 

Sy të  kuq

Teen Bulimia Nervosa: Signs, Symptoms, and Treatment

Purgimi merr shumë forcë dhe muskuj. Kur dikush është vazhdimisht duke bërë këtë aktivitet, ata do të godasin disa enë gjaku në sy. Jini të vëmendshëm për sytë e përgjakur që nuk duket se bëhen më të mirë. Mund të jetë një shenjë se i dashuri juaj po vjellë vazhdimisht.

 

Luhatjet e peshës

7 Signs Your Teen Has an Eating Disorder - Page 3 of 9 - Parentology

 

Luhatjet në peshë janë treguesi më i madh i një problemi me çrregullimet e ngrënies. Sidoqoftë, një shenjë tjetër që diçka nuk është në gjendje të keqe është nëse një person dëshiron të veshë rroba të mëdha dhe të mbushura me nxehtësi në nxehtësinë e verës. Xhaketat dhe kapuçet janë të zakonshme kur dikush po përpiqet të fshehë problemet në trupin e tyre.

Një fushë që zakonisht tregon të vërtetën për humbjen e peshës janë fytyra dhe duart. Kolarboni është një zonë tjetër që tregon gjithmonë kur pesha është në një nivel të rrezikshëm.

 

Qështjet e humorit

Mood Issues - Remede Wellness Medicine

Kur një person ka një çrregullim të të ngrënit, ata nuk janë duke marrë ushqyesit e duhur trupi i tyre duhet të lulëzojë. Trurit tuaj i duhen vitamina dhe minerale për të funksionuar. Meqenëse pastrimet bulimike më së shumti nëse jo të gjithë ushqimi i tyre, ushqyesit e tyre janë të ulëta. Mungesa e ushqimit mund të ngatërrohet me funksionimin e trurit, i cili mund të shkaktojë shqetësime të humorit.

Ju mund të vini re që ata janë të trishtuar, duke qarë shumë, duke izoluar veten dhe kanë vetëvlerësim të ulët.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *