8 Gjërat që kurrë nuk duhet thënë dikujt me çrregullim paniku

Vetëm qetësohu

Panic Disorder: Everything You Need to Know

Nëse do të mund të qetësoheshin. Askush nuk i pëlqen të jetë një rrëmujë në ankth. Miku juaj sinqerisht nuk mund ta kontrollojë atë, dhe minimizimi i paaftësisë së tyre për t’u qetësuar vetëm do t’i përkeqësojë gjërat. Të thuash një personi që po përjeton ankth për “thjesht të qetësohet” është si t’i thuash dikujt nën ujë që “thjesht të marrë frymë”. Nuk është aspak e dobishme.

 

Ndalo! Të gjithë po të shikojnë

Kjo është  një gjë e madhe .Tani ata janë në panik sepse duken si një budalla para të gjithëve, kështu që ata janë në  “panikë dyfish”.

Kjo frazë nuk është gjëja e duhur për t’i thënë dikujt me një çrregullim paniku. Ata ndoshta janë tashmë të turpëruar, dhe mendimi i njerëzve që i shikojnë ata mund të jetë i mjaftueshëm për t’i shtyrë ata në një sulm paniku. Thjesht përpiquni të lidheni me ta sikur askush tjetër të mos jetë në dhomë.

 

Oh jo, përsëri

Të thuash diçka të tillë mund ta bëjë personin të ndihet fajtor për diçka për të cilën nuk ka kontroll. Kjo deklaratë është e sigurt se do ta keqësojë sulmin e panikut. Mund të bëjë që personi të ndihet sikur është vetëm ose askush nuk e kupton se çfarë po kalojnë.

 

Gjithçka është në kokën tuaj

Teknikisht, është gjithçka në kokën e tyre, por nuk duhet ta thoni këtë gjë atyre. Ata nuk “ndjehen” si të gjithë në kokën e tyre. Për ta, ankthi është po aq i vërtetë sa ju.

 

Nuk është aq keq

Ju mendoni se nuk është aq keq. Por për personin që përjeton ankthin, është shumë keq. Ata kanë një shpërthim që nuk mund ta kontrollojnë. Ata po humbasin kontrollin mbi veten e tyre mendore dhe fizike.

 

Ju po reagoni  më shumë se që duhet

Calming the Rush of Panic in Your Body - Mindful

Përsëri, duke theksuar faktin se një person me ankth nuk mund të kontrollojë ankthin e tyre, ata nuk po reagojnë shumë. Kur një sulm ankthi godet, është shumë e papritur. Nuk është diçka që një person “dëshiron” të ndodhë. Ata nuk mund ta ndalojnë ankthin e tyre më shumë sesa një person mund të ndalojë një sulm astme.

 

Ju jeni duke e ja bërë vetës  tuaj

Të gjithë nervozohen për gjëra të ndryshme. Për njerëzit me një çrregullim paniku, që i  godet ata papritmas dhe aq intensiv sa të mendojnë se kanë një sulm në zemër.Kshtu që nuk duhet thënë as edhe kjo fjalë.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *