8 shenjat se fëmija juaj është jashtëzakonisht inteligjent

 

Lexuesit e hershëm

How intelligent is your son?

Nëse fëmija juaj është jashtëzakonisht inteligjent, ka një shans të mirë që ata do të jenë lexues të hershëm. Disa nga këta fëmijë lexojnë në kohën kur kanë tre ose më pak ose edhe aspak mësimdhënie. Kjo aftësi shpesh është për shkak se ata gjithashtu kanë kujtime të shkëlqyera dhe kanë memorizuar shumë fjalë që kanë parë në libra ose nga dëgjimi që u lexoni atyre.

 

Krijuesë kur luajnë vetëm

Fëmijët duan të luajnë, por fëmijët jashtëzakonisht inteligjentë janë imagjinatë unike kur bëhet fjalë për të luajtur vetëm. Ata shpesh krijojnë një mik imagjinar. Edhe pse kjo është e zakonshme për të gjithë fëmijët, fëmijët e talentuar janë jashtëzakonisht krijues.

 

Një fëmijë me inteligjencë inteligjente shfaq kureshtje

10 Signs of an Exceptionally Intelligent Child

Fëmijët e talentuar janë kuriozë për gjithçka rreth tyre. Ata kanë një mendje kurioze dhe kanë tendencë të vënë në dyshim gjithçka. Ata duan njohuri. Ju e gjeni veten të ndjehen të mbingarkuar nga pyetjet e tyre, veçanërisht kur problemet e tyre janë përtej asaj që dini. Kjo është një kohë e shkëlqyeshme për të nxjerrë libra mbi temat për të cilat interesohen më shumë. Tregojuni atyre se si të kërkojnë përgjigje në faqet e sigurta, në internet si “Britannica Kids”, “National Geographic” për fëmijë, ose “Librin Botëror” në internet.

 

Këmbëngulje

Kur fëmijët jashtëzakonisht inteligjentë gjejnë një temë, ata janë të interesuar në të. Ata duan të dinë gjithçka për të. Ata do të vazhdojnë të bëjnë pyetje në lidhje me të, të lexojnë rreth tij dhe të flasin për të. Ata janë këmbëngulës për zgjidhjen e problemeve. Ata janë të përkushtuar të gjejnë përgjigje. Ata kanë një sasi të jashtëzakonshme energjie dhe përkushtimi ndaj këtyre temave. Një djalë e donte të mësonte për Luftën e Dytë Botërore. Ai lexoi çdo libër që mund të gjente për këtë temë, më pas ai shkroi romanin e tij të luftës me 200 faqe në moshën 8 vjeç, duke përdorur informacionin që ai kishte mësuar si prapavijë për punën e tij të trillimeve.

 

Krijues

A 45-year-long study tracked hyper-intelligent children and found ...

Fëmija juaj jashtëzakonisht inteligjent mund të jetë jashtëzakonisht krijues. Studimet tregojnë se njerëzit krijues mund të vijnë me mënyra të reja për të zgjidhur problemet, ndërsa njerëzit e zgjuar zgjidhin një problem në një mënyrë më logjike. Marrëdhënia midis inteligjencës dhe krijimtarisë nuk është kuptuar nga shkencëtarët, por duket e përhapur kur një fëmijë është veçanërisht i zgjuar.

 

Memorie e shkëlqyeshme

Fëmija juaj i talentuar mund të ketë një kujtim të jashtëzakonshëm për fakte dhe shifra. Disa fëmijë të talentuar mësojnë përmendësh numrat e telefonit ose numrat e licencës së makinës vetëm për argëtim. Ata janë si një libër në këmbë që tregon informacionin që ata kanë lexuar fjalë për fjalë. Ata shpesh mund të mësojnë përmendësh fakte matematikore dhe fjalë shqiptuese pasi t’i shohin vetëm një herë.

 

Sens i mirë i humorit

Can You Help Your Child Become Emotionally Intelligent? | RippKids

Fëmijët e talentuar janë qesharak. Ata bëjnë shaka dhe punime gjatë gjithë kohës. Të shoqëruar me të folurit dhe pyetjet e tyre të vazhdueshme, këta komedianë mund të marrin përsipër një klasë si klloun i klasës. Mësuesit i shohin ata të lezetshëm dhe tërheqës. Atyre u pëlqen t’i bëjnë mësuesit e tyre të goditen me shaka, ndërsa fëmijët e tjerë e humbasin plotësisht pikën.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *