Si të përdorni ushqimin për të rritur gjendjen tuaj emocionale

 

Vitamina D

Vitamina D é aliado para melhorar a imunidade

Studiuesit po zbulojnë se Vitamina D luan një rol kryesor në shëndetin mendor dhe depresionin, sepse rrit serotoninën, një nga neurotransmetuesit përgjegjës për gjendjen shpirtërore. Pra, kaloni  në pilulat e Vitaminës D dhe dilni atje në dritën e diellit sa më shpesh që të keni mundësi! Shumica e njerëzve menjëherë do të shkojnë në një shtesë, por studimet tregojnë se UV Drita e vërtetë është mënyra e vetme që trupi mund të prodhojë Vitaminë D që ajo njeh.

 

Antioksidantë

Antioxidants: Health benefits and nutritional information

Një studim i botuar nga Gazeta e Mjekësisë Ushqimore dhe Mjedisit në 1998 zbuloi se antioksidantët mund të ndihmojnë në ngritjen e humorit të njerëzve të prekur nga ankthi dhe stresi. 5 ushqimet me nivelet më të larta të antioksidantëve janë:

 

Fasule e vogël e kuqe (e tharë)

Boronica e egër

Fasule e veshkave të kuqe (të thata)

Fasule pinto

Boronica (e kultivuar)

 

Proteina

“Aktivizimi kimik i trurit tuaj varet nga ushqimet që hani.”

All About Proteins: The Building Blocks of Life - FamilyApp™

Besoni apo jo, proteina luan një rol të rëndësishëm në mbajtjen e gjendjes shpirtërore dhe të energjisë. Pranë ujit, proteina përbën pjesën më të madhe të peshës së trupit tuaj. Proteina është e shkëlqyeshme edhe për trurin tuaj. Dhe kur hani proteina, ajo rrit nivelet e një aminoacidi tjetër të quajtur tirozinë që ndihmojnë në krijimin e kimikateve që rritin gjendjen shpirtërore dopaminë dhe norepinefrin.

 

Vitamina B

Is it a vitamin B-12 deficiency? | New York Amsterdam News: The ...

Folati dhe vitamina B12 duket se janë gjithashtu vitamina të rëndësishme për rritjen e humorit. Studimet kanë treguar që niveli i ulët i gjakut i këtyre vitaminave në disa raste është i lidhur me depresionin. Disa shkencëtarë besojnë se trupi përdor këto vitamina për të krijuar serotonin i cili siç përmendëm është një nga neurotransmetuesit kryesorë që ndihmojnë në rritjen e gjendjes shpirtërore.

 

Seleni

Scientists are investigating whether people with a selenium ...

Një studim i vitit 1991 tregoi se me sasi të përshtatshme të selenit, kishte një rritje të humorit. Studimi tregoi gjithashtu se nëse kishte mungesë seleniumi, truri është vendi i fundit që nivelet e selenit bien, duke sugjeruar që truri e konsideron atë shumë të rëndësishëm. Një burim i shkëlqyeshëm i selenit është nga arrat e Brazilit. Këto arra kanë sasi shumë të larta të selenit (68-91 mcg për arrë)

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *