7 Arsyet se përse te ndaloni së kerkuari leje nga të tjerët (dhe të bëni atë që ju bën të lumtur).

 

 

Ju jeni një në vendin e shoferit të jetës tuaj

 

Want the system to change? Stop asking for permission |

Kur kërkoni leje nga të tjerët për çdo vendim, e zhvlerësoni veten. Gjithmonë keni nevojë për miratimin e njerëzve të tjerë dhe kjo do të zvogëlojë dritën dhe fuqinë tuaj brenda dhe do të filloni të vini me mend të dytin intuitën tuaj. Mos harroni se askush nuk mund t’ju ​​bëjë vërtet të lumtur, por veten tuaj, kështu që nuk ka kuptim të mbështeteni tek askush tjetër për vlefshmëri. Kurdo që të ndjeheni të pasigurt për jetën dhe të ardhmen tuaj, thjesht futuni brenda dhe kontaktoni me mençurinë tuaj më të lartë.

 

Ju krijoni gëzimin tuaj

Here's why you shouldn't shy away from small talk |

 

Ashtu siç e thamë në fillim, të mbështetesh te njerëzit e tjerë për lumturinë do të rezultojë në mjerim vetëm nëse ai person vendos të largohet një ditë. Edhe nëse rrinë pranë jush përherë, askush nuk mund të mbushë të gjitha vrimat në shpirtin tuaj.

Kërkimi i lejes nga të tjerët kërkon kohë të vlefshme

We all need to ask for help to get through life — how NOT to do it |

Nëse gjithmonë keni nevojë për leje nga të tjerët, do të kaloni orë të panumërta duke u përpjekur t’i bëni ata t’i shikojnë gjërat nga perspektiva juaj. Në vend që të bëni thjesht atë që dëshironi, do të duhet të këshilloheni së pari me ta dhe të humbni kohën e duhur duke diskutuar me ta në lidhje me planet tuaja. Sidoqoftë, ata kurrë nuk mund t’i shohin gjërat nga këndvështrimi juaj, gjë që mund të bëjë që ju të hiqni dorë nga ëndrrat tuaja përpara se të bëni edhe hapin e parë. Vlerësimi i nevojshëm krijon një hap shtesë të panevojshëm në procesin e vendimmarrjes.

 

Do të ndjeheni liri të madhe kur vareni  nga vetvetja

The Right Way to Ask for Help at Work

Kjo ju bën të ndjeheni të fuqizuar kur vendosni se nuk keni nevojë për asgjë përveç vetvetes për të ndjerë lumturi. Ju nuk keni nevojë për leje nga askush që të ndjeheni të lumtur është  e drejta juaj e lindjes. Prandaj, shkoni përpara dhe pretendoni se çfarë është e juaja, dhe mos lejoni askënd të këpusë atë që e bën zemrën tuaj të vogël të ndjehet e mbushur.

Ju ndoshta nuk mund t’i pëlqeni të gjithëve, prandaj  pse të shqetësoheni?

Quick Ways to Make your Employees Happy at Work Today

Shkencëtarët kanë zbuluar se njerëzit që duan të kënaqin të tjerët gjatë gjithë kohës kanë tendencë të përjetojnë nivele më të larta të stresit mendor. Të pëlqyeshmit e njerëzve gjithashtu kanë tendencë të kenë vetëvlerësim të ulët, kështu që ata nuk duan të thonë asgjë që do të bëjë që grupi të shikojë mbi ta. Nëse dëshironi t’i bëni të tjerët të lumtur nuk do të thotë që duhet të lini pas dore lumturinë tuaj në këtë proces.

 

Do të humbni veten duke kërkuar leje nga të tjerët

Come together: staff engagement strategies for smaller accounting ...

Kur të bëni gjithçka për të siguruar lumturinë e të tjerëve, por të lini pas dore tuajat, me siguri do të humbni veten në proces. Siç thamë edhe më parë, bërja e njerëzve të tjerë të lumtur nuk duhet të vijë në kurriz të gëzimit tuaj. Së pari, duhet të kujdeseni për shëndetin dhe përmbushjen tuaj, dhe pasi të keni mbushur filxhanin tuaj, do të jeni në një pozitë më të mirë për t’i ndihmuar vërtet të tjerët.

 

Ju kulloni energjinë tuaj duke i dhënë forcë fuqisë tuaj

Get closer to the people in your life— by being the best mess ...

Kur vendosni mendimet e njerëzve të tjerë mbi tuaj, ju heq zjarrin tuaj të brendshëm. Disa njerëz që nuk kanë qëllimet më të mira mund të përfitojnë nga kjo, duke kërkuar të marrin kontrollin e jetës tuaj. Për ta shmangur këtë, nuk duhet të kërkoni kurrë këshillat e njerëzve, nëse nuk i besoni vërtet ata dhe i njihni mirë ato. Edhe atëherë, kërkoni vetëm leje nga njerëzit, jeta e të cilëve do të preket nga një vendim.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky infromacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *