Dermatologët tregojnë këshilla se si të zvogëloni celulitin (që në të vërtetë funksionojnë)

Dermatologët ndajnë këshilla për të zvogëluar celulitin që në të vërtetë funksionojnë

  1. Masazh i thellë

How to Quickly Get Rid of Cellulite | Health.com

Dermatologët thonë se mund të ndihmojë qarkullimin dhe përmirësimin e pamjes së lëkurës. Problemi i vetëm është se efektet nuk zgjasin.

Për të mbajtur rezultate të mira, duhet të keni seanca të rregullta masazhesh të thella, si një herë në javë, për shembull. Por dobësia e vërtetë në këtë procedurë është çmimi i saj. Ju mund të keni nevojë për të mbledh shumë para për të zhvilluar seanca si këto çdo javë.

 

  1. Kremrat

What is fusidic acid? Facts on its uses, benefits and side effects ...

Nuk ka asnjë provë shkencore se kremrat kundër celulitit janë efektivë. Por mund të hidratojë lëkurën tuaj kështu që duket më e fortë. Mollaqet e juaja  do të duken më mirë, por nuk duhet të mbështeteni në të për një rezultat të madh. E vetmja gjë për të cilën dermatologët janë të sigurt është se ato nuk japin efekte afatgjata. Terapia duhet të vazhdohet.

Në rast se vendosni të provoni krem, mjekët sugjerojnë të blini një larmi të lirë dhe t’i jepni asaj 8 javë për të punuar.

 

  1. Larja e trupit

Dermatologists Share Tips to Reduce Cellulite That Actually Work

Dermatologët thonë se larja e thatë mund të jetë efektive, por përsëri, nuk duhet të mbështeteni të shihni rezultate të mëdha. Për më tepër, ju duhet ta bëni këtë procedurë gjatë një periudhe të gjatë kohore. Por lajmi i mirë është, ju mund ta bëni vetë në shtëpi.

 

Larja e thatë duhet të anashkalohet sa herë që ka një infeksion aktiv të lëkurës, përndryshe, rrezikoni të përhapni mikrobet përreth. Bëni këtë procedurë jo më shumë se dy herë në javë. Nëse lëkura juaj është shumë e irrituar, bëni një seancë të thatë të furçave më rrallë, ose hiqeni atë plotësisht. Ju mund të zgjidhni çdo furçë të bërë nga materiale natyrore.

 

Si të bëhet larja e thatë:

 

Lyeni lëkurën duke përdorur lëvizje në drejtim të akrepave të orës. Ju mund të shihni se si ta bëni atë në foton më lart.

Përdorni presion të lehtë ku lëkura juaj është e hollë dhe furça më e fortë mbi lëkurën më të trashë.

Pas larjes së thatë, bëni një dush të freskët për të ndihmuar në largimin e çdo lëkure të thatë. Pastaj aplikoni pak vaj për ta zbutur.

  1. Pajisjet bazuar në radiofrekuencën

Dermatologists Share Tips to Reduce Cellulite That Actually Work

Hulumtimet kanë treguar që pajisjet e radiofrekuencës janë efektive në uljen e celulitit. Në një studim u testuan 16 persona. Ata iu nënshtruan këtij trajtimi dy herë në javë gjatë 6 javëve dhe pati një rënie të 71.87% në perimetrin e kofshëve dhe 25% përmirësim të celulitit.

Duke përdorur energjinë RF për të ngrohur yndyrën, lëkura juaj forcohet dhe qarkullimi i gjakut rritet, gjë që me kohë, ndihmon për të zvogëluar shfaqjen e celulitit.

 

  1. Trajtimi profesional

Cellulite Treatment: 8 Tips From Dermatologists | The Healthy

Dermatologët thonë se disa procedura të veçanta të kryera nga ekspertë mund të jenë shumë efektive në uljen e celulitit. Një nga më të dobishmet nga këto njihet si nënkërkim. Ky manipulim prish bandat e vështira që shkaktojnë celulitin. Por sigurohuni që të konsultoheni me mjekun tuaj përpara se të bëni këtë trajtim.

 

232 pacientë u studiuan dhe 99% e tyre ishin të kënaqur me efektin. Rezultatet mund të zgjasin deri në 2 vjet. Praktikuesit kanë vërejtur përmirësim edhe pas një seance.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *