Shkencëtarët shpjegojnë se çfarë ndodh me trupin tuaj kur ecni çdo ditë

 

Vizion i përmirësuar

7 benefits of walking and how it can improve your health - Insider

Po, është sigurisht e habitshme, por a e dini se shëtitjet e rregullta mund të bëjnë mrekulli për vizionin tuaj? Megjithëse ushtrimi nuk është domosdoshmërisht i lidhur ngushtë me sytë tuaj, vizioni  juaj ende mund të përfitojë nga ecja çdo ditë, sipas Akademisë Amerikane të Ophthalmology.

Një gjendje që ndihmohet shumë nga shëtitjet e rregullta është glaukoma. Kjo gjendje ndodh pjesërisht për shkak të presionit të vendosur në sy, dhe ecja mund të ndihmojë në uljen e këtij presioni. Presioni i gjakut që rrethon sytë duhet të jetë në një nivel të shëndetshëm për të shmangur sëmundjen.

Shëndet më i mirë i zemrës

What is A Normal Resting Heart Rate? | Elemental

Si një ushtrim, ecja siguron përfitime të panumërta për një larmi arsyesh. Një nga anët e saj më pozitive dhe tërheqëse është aftësia e tij për të ulur rrezikun e zhvillimit të një sërë gjendjesh kardiovaskulare.

Në thelb, ecja çdo ditë mund të përmirësojë shëndetin e zemrës suaj.

Fortësi më e mirë e kockave dhe nyjeve

Heel Pain & Heel Fractures | Foot & Ankle Specialists | Bellevue

Mosha është faktori më i madh në degjenerimin e eshtrave dhe nyjeve, por gjithashtu mund të prekë edhe njerëzit e të gjitha moshave. Për më tepër, një nga mënyrat më të mira për të parandaluar degjenerimin në lidhje me moshën është duke u siguruar që vazhdimisht po i shtoni forcën e këtyre rajoneve. Të ecësh çdo ditë mund ta bëjë vetëm atë.

Ndryshim pozitiv mendor

Cerebellum: Anatomy, function, and disorders

Të gjithë kërkojmë shëndet më të mirë mendor dhe dëshirojmë të jemi të lirë nga mendimet dhe çrregullimet negative. Ecja është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur këtë përfitim. Besoni apo jo, ecja mund të ketë efekte të mëdha në shëndetin tuaj mendor.

Humbje peshe

Do Siblings Have The Same DNA: How Your Parents Shaped You

Nëse keni hulumtuar mënyra për të humbur peshë, me siguri nuk jeni të befasuar kur dëgjoni që ecja e vogël e përditshme mund të shkojë në një rrugë të gjatë për t’ju ndihmuar të hiqni ato kile shtesë. Edhe pse është një ushtrim i thjeshtë, ajo paketon një grusht të fuqishëm të djegies së kalorive!

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *