7 Situatat në një lidhje ku gënjeshtra nuk është mëkat

 

  1. Kur jeni bllokuar në një marrëdhënie abuzive

7 Situations in a Relationship Where Lying Is Not a Sin

Marrëdhëniet abuzive nuk kanë asnjë lidhje me intimitetin ose mirëkuptimin e vërtetë dhe në këtë rast duhet të bëni përparësinë e sigurisë dhe mirëqenies tuaj. Nëse kërkoni ndihmë ose po përpiqeni të bëni masa për të lënë abuzuesin tuaj, duhet të jeni shumë të kujdesshëm në mënyrë që të mos provokoni agresione të mëtejshme. Ju mund të duhet të gënjeni për veprimet tuaja, thirrjet telefonike dhe kontaktet e tjera që keni bërë. Etika e sensit të zakonshëm nuk funksionon kur jeni në rrezik.

 

  1. Kur partneri juaj ju pyet për ndjenjat tuaja për njerëzit e tjerë

7 Situations in a Relationship Where Lying Is Not a Sin

Ndonjëherë mund të dëshironi të shmangni përgjigjen e pyetjeve të vështira nga partneri juaj vetëm për hir të marrëdhënies suaj. Imagjinoni që e dashura ose e dashura juaj thotë: A keni dashur ndonjëherë dikë më shumë se unë? E shihni atë apo atë tërheqës? Nëse gjithçka është në rregull në marrëdhëniet tuaja dhe nuk do të ndaheni me partnerin tuaj aktual, është më mirë të thoni “jo”, pavarësisht se cila është e vërteta. Ju mund të keni dashur dikë më shumë në të kaluarën dhe ndonjëherë mund të ndjeheni të tërhequr nga të tjerët, por marrëdhënia juaj dhe ndjenjat e partnerit tuaj janë shumë më të rëndësishme se kjo.

 

  1. Kur jeni duke u ndarë me dikë dhe nuk doni të shtoni dhimbjen e tyre

7 Situations in a Relationship Where Lying Is Not a Sin

Të jesh nismëtar i një ndarjeje nuk është kurrë e lehtë dhe duhet të gjesh mënyra të zgjuara për t’i treguar partnerit tënd që ka përfunduar. Ju nuk keni nevojë që biseda juaj të bëhet një listë e ankesave dhe akuzave, të cilat mund të dëmtojnë personin që dikur ju ka pëlqyer ose dashur. Ju mund të thoni diçka si: “Nuk jam ju, jam unë”, ose t’i referoheni kohës së gabuar të marrëdhënies suaj. Kjo do t’ju ndihmojë të ruani respektin dhe dinjitetin dhe të ndaheni miqësisht pa faj dhe dramë.

 

  1. Kur doni të ndaloni një ngrindjeje të vazhdueshme

7 Situations in a Relationship Where Lying Is Not a Sin

Kur ju dhe partneri juaj nuk mund të bini dakord për diçka, kjo shkakton shumë tension dhe stres. Ju duhet të peshoni opsionet tuaja dhe të mendoni se sa e rëndësishme është ajo për të cilën po luftoni. A doni paqe dhe shërim në marrëdhëniet tuaja? Atëherë me siguri duhet të thoni se jeni i keq dhe pretendoni të pranoni këndvështrimin e partnerit tuaj, edhe nëse në zemrën tuaj ndiheni ndryshe.

 

  1. Kur partneri juaj ju jep një dhuratë të keqe ose gatuan një vakt të keq

7 Situations in a Relationship Where Lying Is Not a Sin

Ju mund të preferoni mirësjellje mbi të vërtetën në mënyrë që të mos shqetësoni njeriun tuaj të dashur (veçanërisht në raste të veçanta). Zgjedhja për të qenë bujar dhe fal shumë pak gabime i bën marrëdhëniet më të mira. Herën tjetër që gruaja juaj ju jep një këmishë të gabuar për ditëlindjen tuaj ose gatimi i burrit tuaj për përvjetorin tuaj nuk është mjaft i shijshëm, pretendoni të pëlqeni gjithsesi. Partneri juaj ka investuar kohë, përpjekje dhe para për t’ju bërë të ndjeheni mirë, kështu që mos e prishni për ta.

 

  1. Kur doni të anuloni një takim pa ndonjë arsye të mirë

7 Situations in a Relationship Where Lying Is Not a Sin

Ju jeni në një lidhje të re, por thjesht nuk jeni në humor për një datë apo doni të dilni me miqtë përkundrazi? Mund të jetë e vështirë të pranosh këtë sepse e vërteta mund të dëmtojë ndjenjat e datës sate. Në këtë rast, është më mirë të shpikni një arsye të besueshme për të anulluar datën, si të keni nevojë të qëndroni vonë në punë. Ndonjëherë, veçanërisht në një marrëdhënie të re, na duhet hapësirë ​​për t’u marrë me çështjet tona ose kohën për t’u çlodhur dhe kjo është në rregull.

 

  1. Kur nuk ju pëlqen zgjedhja e rrobave ose stili i flokëve i tyre i ri i partnerit tuaj

7 Situations in a Relationship Where Lying Is Not a Sin

Ju po takoni një person, stilin dhe pamjen e të cilit ju pëlqen përgjithësisht, por një ditë ata thjesht nuk arrijnë të ju bëjnë përshtypje. Ju mund t’u thuani atyre të vërtetën dhe të shkaktoni dhimbje dhe konfuzion, ose mund t’i mbani mendimet tuaja tek vetja juaj dhe t’i trajtoni si një aksident. Ju nuk mund të kontrolloni zgjedhjet e stilit të partnerit tuaj, por ju mund të zgjidhni mençurinë dhe fjalët e lavdërimit dhe pranimit.

 

A keni gënjyer ndonjëherë të dashurin tuaj? A mendoni se është mirë të shtriheni në këto situata?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *