Disa arsye befasuese pse nuk mund të bëni një gjum të mirë gjatë natës

 

Temperatura e gabuar e ajrit

12 Surprising Reasons Why You Can’t Get a Good Night’s Sleep

Megjithëse rënia në gjumë në ngrohtësi është e këndshme, temperatura optimale është 60-75 ° F (15-23 ° C).

Zgjidhja: Mbulohuni me një batanije të lehtë dhe ndryshojeni në një të ngrohtë gjatë natës.

 

Ushtrimi fizik

12 Surprising Reasons Why You Can’t Get a Good Night’s Sleep

Një stërvitje stimulon sistemin nervor, që është arsyeja pse të flini gjumë pas kthimit nga palestra mund të jetë problem.

Zgjidhja: Ushtrimi jo më pak se 3 orë para se të shkoni në shtrat.

 

Mungesa e orarit

12 Surprising Reasons Why You Can’t Get a Good Night’s Sleep

Për të pushuar plotësisht, trupit tuaj i duhet një kohë e caktuar. Për më tepër, marrja e gjumit të mjaftueshëm paraprakisht ose kapja e tij gjatë fundjavave është e pamundur.

Zgjidhja: Shkoni në shtrat në të njëjtën kohë çdo natë, mundësisht midis 10 p.m. dhe 1 a.m.

Ndriçimi

12 Surprising Reasons Why You Can’t Get a Good Night’s Sleep

Edhe drita më e vogël nga një llambë apo dritat LED të pajisjeve elektrike rrëmbejnë  gjumin tuaj. Sa më e errët të jetë aq më mire ju do të flini gjumë.

Zgjidhja: Heqni qafe të gjitha burimet e dritës, ose vendosni një maskë për gjumë.

Zhurma

12 Surprising Reasons Why You Can’t Get a Good Night’s Sleep

Secili tingull, qoftë zhurma e veturave jashtë apo fqinjët tuaj flasin me zë të lartë  , parandalon që trupi të pushojë.

Zgjidhja: Përdorni shiritat e veshit ose ndizni “zhurmën e bardhë” për të mbuluar të gjithë të tjerët.

 

Përdorimi i shtratit tuaj për qëllimin e gabuar

12 Surprising Reasons Why You Can’t Get a Good Night’s Sleep

Shumë njerëz përdorin shtretërit e tyre jo vetëm për të fjetur, por si një lloj vendi i punës, gjë që rezulton në një cilësi të ulur të gjumit.

Zgjidhja: Lini punët tuaja jashtë dhomës së gjumit.

 

Kafeina

How Does Caffeine Affect our Body? - YouTube

 

Nuk është sekret që kafeina të pengon të biesh lehtë në gjumë. Mos harroni se është gjetur jo vetëm në kafe, por edhe në çaj, çokollatë dhe disa produkte të tjera.

Zgjidhja: Konsumoni më pak ushqime që përmbajnë kafeinë në mbrëmje.

 

Të bësh veten të biesh në gjumë

12 Surprising Reasons Why You Can’t Get a Good Night’s Sleep

Shumë njerëz shkojnë në shtrat pa dashur të flenë, duke shpresuar se dëshira do të vijë vetë. Në shumicën e rasteve, megjithatë, nuk do të ketë.

Zgjidhja: Nëse nuk mund të bini në gjumë brenda 20 minutave, ngrihuni nga shtrati dhe lexoni një libër (jo një libër elektronik, megjithëse, pasi do t’i bëjë gjërat edhe më keq), ose bëni diçka relaksuese.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *