Doktori 105 vjeçar spjegon sekretet e jetëgjatësisë së tij.

Qëllimi

Dr Hinohara jetoi një jetë me qëllim.”Ai besonte se jeta ka të bëjë me të gjitha kontributet, kështu që ai e pati këtë përpjekje të jashtëzakonshme për të ndihmuar njerëzit, të zgjoheshin herët në mëngjes dhe të bënin diçka të mrekullueshme për njerëzit e tjerë,” tha gazetari i Japan Times Judit Kaëaguchi.

Doktor Hinohara nuk ndaloi kurrë të rritet si qenie njerëzore, pavarësisht nëse ishte duke u bërë një doktor më i mirë për pacientët e tij, duke shërbyer në shtëpinë e shtëpisë në Luftën e Dytë Botërore, ose duke i përkrahur 150 librat e tij të autorizuar.

Por përveç të jetuarit në një jetë shërbimi dhe qëllimi absolut, doktor Hinohara ofroi shumë informacione të tjera shëndetësore që mund të përmirësojnë jetëgjatësinë.

Midis tyre janë:

Përdorni vaj ulliri

Cooking With Olive Oil: Should You Fry and Sear in It or Not? - Ulivita

“Unë përdor shumë vaj ulliri në dietën time. Është e shkëlqyeshme për arteriet dhe mban lëkurën time të shëndetshme. “

Një metanalizë e vitit 2020 konfirmon që vaji i ullirit ekstra i virgjër rregullon faktorët e rrezikut kardiovaskular. Shkencëtarët ua atribojnë këto përfitime polifenoleve, komponimeve organike që janë të pasura me antioksidantë. Vaji i ullirit i pasur me polifenole zvogëlon kolesterolin e keq, inflamacionin dhe stresin oksidues “në mënyrë të konsiderueshme”. Studime shtesë tregojnë se vaji i ullirit gjithashtu ul presionin e gjakut.

Japonia, vendi i lindjes i doktor Hinohara, ka jetëgjatësinë e dytë më të lartë në mbi 85 vjet. Quditërisht, Japonia ka gjithashtu konsumin më të lartë të vajit të ullirit për kokë banori në Azi.

 

Hani më pak

If You Want to Feel Better, Eat Less Even If You're Not Trying to Lose Weight

 “Dreka ime është zakonisht vetëm qumësht dhe disa ëmbëlsira, ose përndryshe nuk ha drekë fare nëse jam i zënë.”

Ndërsa Dr Hinohara kurrë nuk e përmend termin “agjërim i ndërprerë”, ai ka të ngjarë të praktikojë diçka të tillë, mbase indirekte, gjatë gjithë jetës së tij aktive. Farë është më e qartë është se mjeku i mirë nuk ishte një ngrënës i madh. Sipas pjesës së Neë York Times, “Dieta e tij ishte spartane: kafe, qumësht dhe lëng portokalli për mëngjes; qumësht dhe disa biskota për drekë; perime me një pjesë të vogël peshku dhe orizi për darkë. ”

Sipas një studimi të botuar nga studiues të Universitetit të Alabama, një formë e agjërimit të ndërprerë të quajtur “ushqyerja e kufizuar me kohë” përmirëson ndjeshmërinë ndaj insulinës dhe ul ndjeshëm presionin e gjakut.

 

Mos kaloni në  mbipeshë

I lost 13 stone – now I know the truth about obesity | Society | The Guardian

Mbipesha është një ndër gjashtë faktorët e rrezikut “kryesor” për zhvillimin e sëmundjes së zemrës. (Me katër faktorë të tjerë – hipertension, kolesterol të lartë në gjak, diabeti dhe aktiviteti fizik, duke qenë një shkak ose efekt i mundshëm i mbipeshes.)

Argëtohu

File:Vrouwen in de branding - Women having fun in the sea (3585331105).jpg - Wikimedia Commons

“Të gjithë kujtojmë si fëmijë, kur argëtoheshim, shpesh harronim të hanim ose të flemë. Unë besoj se ne mund ta mbajmë atë qëndrim edhe si të rritur gjithashtu. ”

Nga shumica e llogarive, Dr. Hinohara ishte një djalë i lumtur. Ai e donte punën e tij, pacientët e tij, duke punuar, mësuar, shkruar, lexuar dhe, mirë, pothuajse gjithçka. Jo vetëm që ai dinte të argëtohej, por ai besonte në përfitimet e prekshme mjekësore prej saj. Në fakt, doktor Hinohara e përshkroi më shumë kohë argëtuese për pacientët për t’i ndihmuar ata të merreshin me dhimbje!

Në një studim të vitit 2009, studiuesit zbuluan se pacientët demonstruan “tolerancë dukshëm më të madhe të dhimbjes” ndërsa shikuan video qesharake. Një studim tjetër zbuloi se lojërat elektronike rezultuan në të njëjtën gjë.

 

 

Mos pensiono shumë shpejt

“Nëse duhet të dalësh në pension, bëje mirë pas 65 vjeç.”

Disa njerëz mund të mos e pëlqejnë këtë, por është e vështirë të debatosh me një njeri që ka jetuar shifrat e trefishta. Dhe me të vërtetë, ekzistojnë disa prova shkencore që tregojnë përfitimet e mundshme negative shëndetësore të daljes në pension.

Don't Retire Too Early! You Don't Want to Outlive Your Money! - YouTube

Sipas një studimi të Byrosë Kombëtare të Kërkimeve Ekonomike, pensionimi i plotë rrit vështirësitë e lëvizshmërisë dhe sëmundjet me 5-16 përqind dhe 5-6 përqind, përkatësisht. Pensioni me kohë të plotë gjithashtu ul shëndetin mendor subjektiv deri në 9 përqind.

 

Me shumë mundësi, këto përfitime të pafavorshme shëndetësore mund t’i atribuohen jetesës së një stili jetese më të ulur gjatë daljes në pension. Si të tilla, të njëjtat efekte mund të shmangen me një mënyrë jetese më aktive.

 

Ndani njohuritë tuaja

Why You Should Share Your Knowledge [An open letter to a client]

“Unë jap 150 leksione në vit, disa për 100 fëmijë të shkollës fillore, të tjerët për 4500 biznesmenë. Unë zakonisht flas për 60 deri 90 minuta, në këmbë, për të qëndruar i fortë. “

Merrni gjithmonë shkallët

Why You Should ALWAYS Take The Stairs | by Nicholas Aikawa | Medium

“Unë marr dy shkallë në një kohë për të lëvizur muskujt e mi.”

Vlen të përmendet se Japonia ka një nga jetëgjatësitë më të larta në botë, me një mesatare prej 85.3 vjet.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *