Përfitimet e të pasurit të një kafshë shtëpiake: Pse mbajtja e kafshëve shtëpiake ju jep energji pozitive?

Ata mbështesin shëndetin tuaj mendor

Benefits of Having a Pet: Why Keeping Pets Gives You Positive Energy

Pavarësisht se çfarë po kaloni, një kafshë do të jetë në anën tuaj për t’ju ndihmuar përmes tij. Me përhapjen e COVID-19, mbështetja emocionale e kafshëve shtëpiake është më e rëndësishme se kurrë. Ekziston një rritje e frikës, ankthit dhe depresionit pasi të gjithë ne përballemi me të panjohurën, përjetojmë vetminë nga distancimi shoqëror dhe shikojmë rastet e konfirmuara dhe vdekjet. Kafshët shtëpiake mund të ofrojnë mbështetje të vërtetë, kritike përballë gjithë kësaj trazire.

 

Ata ofrojnë mbështetje sociale

You adopted a pet: Here's what you need to do next - Insider

Kafshët shtëpiake ofrojnë mbështetje sociale duke qenë miqtë tanë më të mirë. Shumë njerëz mendojnë se mund të lidhen me kafshët shtëpiake, madje kanë personalitete të ngjashme. Për shembull, njerëzit më aktivë mund të adoptojnë qen energjik dhe lidhja midis tyre shpesh është mjaft e fortë.Kafshët gjithashtu ofrojnë mbështetje sociale duke ju ndihmuar të takoni miq të rinj.

 

Ata ofrojnë dashuri të pakushtëzuar

10 Scientific Benefits of Being a Cat Owner | Mental Floss

Nëse keni një kafshë shtëpiake, ju e dini se çfarë është dashuria e vërtetë. Ata kujdesen për ju pa marrë parasysh se kush jeni apo çfarë keni bërë, dhe ju gjithmonë do t’u jepni rëndësi atyre. Edhe nëse ndiheni të paqëndrueshëm në marrëdhëniet tuaja njerëzore, nuk do të keni nevojë kurrë të vini në dyshim sigurinë e marrëdhënies tuaj me kafshën tuaj.

 

Edhe nëse keni një kafshë më të qetë si një lepur, mund të jeni i sigurt se ata ju duan aq sa një qen i egër ose një mace e përkëdhelur. Ata mund ta tregojnë atë në mënyra të ndryshme, por kjo nuk e bën atë më pak të vërtetë.

Dog Care Tips for Busy People

Po, kafshët shtëpiake mund të jenë të vështira dhe të marrin shumë punë, por kjo është pjesë e asaj që i bën marrëdhëniet tona me kafshët shtëpiake kaq të dobishme. Puna e vështirë që ne vendosim shfaqet në një gjendje të shëndetshme fizike, mendore dhe sociale dhe krijon një lidhje emocionale të dashur për kafshët tona. Energjia pozitive që kafshët shtëpiake na sigurojnë flet vetë, dhe nuk është diçka që duhet ta marrim si të mirëqenë.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *