3 arsye të fshehura pse nuk arrini atë se çfarë bëni

 Ju nuk merrni përgjegjësi për jetën tuaj

Nëse doni të rregulloni ndonjë problem në jetën tuaj, duhet të jeni të gatshëm ta zotëroni atë. Po, jeta mund të jetë e padrejtë. Unë e di se sa joshëse mund të jetë për të fajësuar të tjerët ose botën për problemet tuaja. Sidoqoftë, ai mentalitet nuk do t’ju qojë askund.

Stop waiting and finally take control of your life. | by Jorge Sofo | Jul, 2020 | Medium

Ju nuk mund të jeni shtytësi i jetës suaj dhe dejtori i përgjithshëm i mendjes suaj nëse vazhdimisht jeni duke e larguar fajin diku tjetër. Kjo është mënyra më e shpejtë për të humbur fuqinë tuaj. Do të vazhdoni të dështoni në jetë nëse nuk merrni përgjegjësinë për atë që ju ndodh.

 

Ju nuk besoni mjaftueshëm

Besimi është themeli i gjithçkaje në jetë. Arritjet më pikante të mendjes nuk do të kishin ndryshuar kurrë pa besimin se ato ishin të mundshme.

5 Things to Remember When You Don't Believe in Yourself

Nëse nuk besoni në veten tuaj, ju vetëm do të sabotoni përpjekjet tuaja dhe do të vazhdoni të shfaqeni shpejt. Akti i dështimit do të afirmojë besimin tuaj kufizues se ju jeni një dështim dhe nuk meritoni sukses, dhe cikli i mendimit shkatërrues do të vazhdojë.

Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që të bëheni një vëzhgues aktiv i mendimeve tuaja dhe të filloni të identifikoni bindjet thelbësore që ju mbajnë të mbërthyer.

 

 Ti heq dorë shpejt

Asgjë me vlerë në jetë nuk bëhet e lehtë. Do ditë ka njerëz në këtë botë që bëjnë të pamundurën. A keni menduar ndonjëherë pse ndodh kjo? E thjeshtë këta njerëz nuk heqin dorë.

7 Reasons People Give Up on Their Goals Too Early | Inc.com

Edhe kur të gjitha kartat janë grumbulluar kundër tyre, ata këmbëngulin. Nëse hiqni dorë nga momenti kur hasni në një sfidë, keni adoptuar një mentalitet mashtrimi. Rrëmbyesi gjithmonë dështon.

Ky është dikush që nuk e përfundon kurrë atë që fillojnë. Ata kërcejnë nga një gjë në tjetrën me shpresën se gjërat do të jenë më të lehta. Nuk është për t’u habitur, ata hasin në të njëjtin realitet.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *