6 mënyra të thjeshta për të vlerësuar veten çdo ditë

Rrethojeni veten me njerëz të mirë

42 Practical Ways To Improve Yourself

Për të lehtësuar mendimin pozitiv të drejtuar nga vetja, së pari duhet të krijoni një mjedis pozitiv që do t’ju vlerësojë dhe do t’ju dojë .Mbi të gjitha, është e drejtë që ju të merrni përsëri atë që vendosni aty për jeten tuaj! Prandaj, kujdesuni që të verifikoni miqtë tuaj me kujdes dhe të gjeni njerëzit që do t’ju trajtojnë ashtu si meritoni.

 

Mbani një mënyrë jetese të shëndetshme

Mirëqenia juaj fizike dhe mendore janë shpesh dy gjëra që ndërthuren fort me njëra-tjetrën. Pra, nuk duhet të jetë për t’u habitur që është më e lehtë të angazhohesh në mendime pozitive të vetë drejtuara kur je fizikisht i shëndetshëm dhe në formë të mirë.

 

Mësoni ti flisni vetës

Essential Oil Allergy and Hay Fever Relief | POPSUGAR Beauty UK

Shumë prej nesh shpesh kanë tendencë të flasin poshtë ose të nënçmojnë veten, qoftë me zë të lartë ose të brendshëm. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse ne do të ishim rritur në një mjedis që ka qenë shumë i dëmshëm ndërsa ishim duke u rritur, dhe gjatë procesit, t’i brendësonim këto mendime negative.

 

Zëvendësoni mendimet negative

Nëse e shihni veten të ballafaquar me bindje negative për veten tuaj, provoni t’i zëvendësoni ato me diçka tjetër. Mendime të tilla si “Unë jam kaq i trashë” ose “Unë jam aq budalla”ato natyrshëm do të shfaqen automatikisht pasi të bëni një gabim ose të viheni në siklet, por ato nuk duhet të kalojnë pa kontestim. Në vend të kësaj, rishkruaji ato për të qenë më realist dhe pozitiv. Sillni gjërat e mira që keni për veten tuaj, ose kujtojini vetes se dështimet tuaja nuk ju bëjnë një person të keq.

 

 Jini të mirë me të tjerët

5 Simple Ways to Express Gratitude Every Day

Shumë shpesh, ne priremi të përqendrohemi në negativitet, shpesh deri në pikën që të injorojmë të gjithë rreth nesh. Mund të duket kundërintuitive, por kthimi i fokusit tonë nga jashtë dhe kujdesi për të tjerët është shpesh një mënyrë tepër e efektshme për tu ndjerë më mirë me veten. Kjo është për shkak se ne duhet të bëjmë përfundimisht diçka të prekshme që ka efekte të qarta dhe të dallueshme pozitive, të cilat shpesh, nga ana tjetër, ngrejnë disponimin tonë.

 

Për më tepër, mirësia mund të shërbejë edhe si një mënyrë për të praktikuar mirënjohjen, e cila në vetvete është një aftësi e dobishme që ndihmon në vlerësimin e vetvetes.

Falënderoni ata që gjithmonë kanë qenë rreth jush

Provoni të merrni një moment për të njohur kur dikush bëri më të mirën për t’ju ndihmuar, dhe falënderojeni në kthim. Është një veprim i thjeshtë që jo vetëm që frymëzon pozitivitet tek të tjerët, por gjithashtu ka të ngjarë të frymëzojë pozitivitet edhe tek ju! Për ta bërë këtë, kushtojini vëmendje veprimeve dhe sjelljes së atyre përreth jush, miqve dhe të huajve. Ndërsa një “faleminderit” i përgjithshëm do të mjaftojë, ia vlen të bësh një hap më tej dhe të përpiqesh të jesh specifik në lidhje me atë të mirë ose ndihmë që ata kanë bërë për ty. Në këtë mënyrë, ju gjithashtu do të mësoni të jeni më vlerësues dhe vëzhgues të botës përreth jush.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *