8 citate që ju ndihmojnë që të ecni përpara kur jeni të mbërthyer emocionalisht

Mos harroni se ndonjëherë të mos merrni atë që dëshironi është një goditje e mrekullueshme e fatit.
Asnjëherë nuk e dini se çfarë pritet për të ardhmen tuaj. Kur humbni dikë, mos harroni se mund të jetë mënyra universale për t’ju thënë se nuk është ajo që është më e mira për ju. Fundi i një marrëdhënieje është fillimi i diçkaje të re. Mos harroni se e reja do të jetë edhe më e mirë se ajo që keni humbur.

Nëse e humbni dikë, kjo është për shkak se ju keni për qëllim të gjeni diçka më të mirë. Besoni, lëreni që të shkojë, për arsye që të bëni vend për atë që po vjen.
Ndoshta marrëdhënia juaj nuk funksionoi sepse keni qenë të destinuar për diçka më shumë. Kini besim se gjithçka do të funksionojë për më të mirën. Askush nuk është i destinuar të jetë i pakënaqur, kështu që përqafoni ndryshimin dhe prisni për atë që do të vijë më pas. Lëreni atë që nuk është më e juaja dhe prisni me bekime që nuk i keni provuar ende.

Ndonjëherë gjërat e mira bien, kështu që gjërat më të mira mund të bien së bashku.
Vetëm sepse diçka e mirë përfundoi nuk do të thotë që nuk do të jeni më të lumtur kurrë.
Në vend të kësaj, me gjasë do të gjeni diçka më të mirë që ju bën edhe më të lumtur. Jeta tenton të funksionojë ashtu siç është menduar. Kjo do të thotë që ju do të gjeni personin që është perfekt për ju nëse e lejoni veten të lëvizni përpara.

Ndonjëherë ju thjesht duhet ti lexoni mesazhet, të fshini numrat dhe të vazhdoni përpara. Ju nuk duhet të harroni se kush ishte ai person për ju,  pranoni vetëm që nuk është më ai person që ju menduat se është , në fillim.

Heqni qafe gjërat që ju kujtojnë atë person. Eliminoni metodat tuaja të kontaktit me ta në mënyrë që të mos tundoheni për të arritur. Bërja e këtyre gjërave do t’ju ndihmojë të lëvizni përpara kur jeni mbërthyer emocionalisht. Ndërsa kujtimet mund të mos harrohen kurrë, ju duhet të pranoni se nuk do të ketë kujtime të reja. Mos harroni se kush ishin ata me dashuri, dhe zgjidhni ta lini atë si një kujtim. Siç tregon fundi i një marrëdhënieje, ai person nuk është më i njëjti.

Dorëheqja nga një person nuk do të thotë që nuk interesohesh më për të. Thjesht po kupton se personi i vetëm që ke me të vërtetë nën kontroll është vetja jote.
Ju nuk mund ta detyroni dikë të qëndrojë në jetën tuaj. Nëse ata vendosin të largohen, ju përsëri mund të kujdeseni për ta ose t’i doni, por nuk mund t’i kontrolloni. Kujtojini vetes që ju mund të kontrolloni vetëm veprimet tuaja dhe jo ato.
Meqenëse mund të kontrolloni veprimet tuaja, zgjidhni të lëvizni përpara. Çdo ditë, merrni vendimin e vetëdijshëm për të bërë diçka që ju bën të lumtur. Para se ta dini, do të keni harruar gjithçka për dhimbjen emocionale që po përjetonit.

Nëse vërtet dëshironi  përfundimin …Atëhere duhet ta mbyllni atë kapitull.
Ju nuk mund të mbani një linjë të hapur komunikimi me dikë që po përpiqeni të kapërceni. Kur e bëni këtë, ju po e detyroni veten të qëndroni të mbërthyer emocionalisht. Kjo do të thotë që ju duhet të fshini numrin e tyre të telefonit, t’i hiqni nga mediat tuaja sociale dhe të eleminoni të gjitha kontaktet. Ju nuk mund t’i lejoni ata të vazhdojnë të shtrihen tek ju dhe nuk mund t’i afroheni atyre.

Nëse jeta mund të largojë dikë që nuk keni ëndërruar të humbni, ajo mund ta zëvendësojë atë me dikë që nuk keni ëndërruar ta keni
Jeta është e papritur, por kjo nuk është gjithmonë një gjë e keqe. Megjithëse ndodhin zhgënjime dhe thyerje zemre, ndodhin edhe bekime të papritura. Vazhdoni të ecni përpara kur të ndiheni të bllokuar dhe do të gjeni diçka edhe më të mirë.

Nëse ju nuk e leni të kaluarën tuaj në të, ajo do të shkatërrojë të ardhmen tuaj. Jetoni për atë që e sotmja ka për të të ofruar
Ju nuk mund të vazhdoni të rijetoni dhimbjen e asaj që ka ndodhur në të kaluarën. Meqenëse ajo që ndodh nuk mund të ndryshohet, ju duhet të lëvizni dhe të jetoni në të tashmen. Kur ta bëni këtë, ju do të pushoni së ndieri sikur jeni mbërthyer emocionalisht.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *