10 ilaçe shtëpiake që mund të na ​​rrezikojnë jetën

Kurat për djegie

10 Home Remedies That Can Put You in Danger

Vendosja e gjalpit ose vajit në djegie mund të sjellë më shumë dëm sesa dobi. Kur digjeni, edhe nëse burimi i djegies nuk ka kontaktuar lëkurën tuaj, dëmtimi ende përparon për pak kohë derisa lëkura të ftohet. Kjo është arsyeja pse specialistët këshillojnë ta vendosin zonën nën ujë të ftohtë. Përdorimi i gjalpit ose vajit në të vërtetë do të ngadalësojë ftohjen.

Pastë dhëmbësh për të trajtuar aknet dhe ftohjet
Problemi është në përbërësit e tjerë të pastës së dhëmbëve, të cilat mund të irritojnë seriozisht lëkurën tuaj, veçanërisht buzët tuaja. Përbërësit e zakonshëm të pastës së dhëmbëve janë alkooli, mentoli dhe peroksid hidrogjeni  të gjithë ata mund të irritojnë lëkurën më shumë sesa mund ta ndihmojnë atë.

Gargarë për shperlarje të fytit

10 Home Remedies That Can Put You in Danger

Kur keni dhimbje të fytit, ajo është e përflakur në radhë të parë dhe larja e gojës do ta irritojë edhe më shumë. Pini shumë lëngje të ngrohta dhe pushoni shumë. Nuk ka asgjë tjetër që mund të bësh.

Mjete të tjera dentare

10 Home Remedies That Can Put You in Danger

Sugjerimet për të fërkuar substanca të ndryshme, si pluhuri i dhimbjes së kokës, në zonën e mishit të dhëmbëve për të lehtësuar dhimbjen e dhëmbit mund të jenë mjaft të dëmshme  mishrat e dhëmbëve mund të marrin djegie kimike nga gjëra të tilla. Dhëmbët problemorë nuk rregullohen vetë. Sa më herët të mund të shkoni te një dentist, aq më lehtë do të jetë.

Prerja e lyrthit
Disa njerëz përdorin gërshërë, thika ose mjete të tjera të mprehta për të prerë lythat e tyre. Ju kurrë nuk duhet ta bëni atë pasi kjo është një mënyrë shumë e thjeshtë për të marrë një infeksion. Ekzistojnë mjete të tjera të sigurta në shtëpi për lythat që janë gjithashtu efektive, por prerja e lythat është një kurë shumë e rrezikshme.

Uiski për dhimbje dhëmbësh

10 Home Remedies That Can Put You in Danger

Edhe pse përdorimi i uiskit si një trajtim i dhimbjes së dhëmbit mund të funksionojë për disa njerëz, ekspertët thonë se uiski ka shumë pak veti anestetike. Megjithëse  përdorimi i tij për dhimbje nuk do të bëjë ndonjë dëm të drejtpërdrejtë, dëmi është që të mos merrni trajtimin e duhur në kohë.

A njihni disa ilaçe të tjera të njohura në shtëpi që mund të bëjnë më shumë dëm sesa dobi? Na tregoni për këtë në komente dhe mos harroni të ndani këtë artikull me miqtë dhe familjen tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *