7 gjërat që mund t’ju ndihmojnë të kontrolloni zemërimin tuaj

1.Shkruani arsyet pse jeni zemëruar dhe shkatërroni ato.

10 Things That Can Help You Control Your Anger

Shënoni me shumë detaje, çdo arsye që duhet të jeni të mërzitur dhe të irrituar. Kjo mund të lehtësojë një sasi të madhe të tensionit nga trupi juaj. Kushtojini vëmendje çdo gjëje të vogël që ju ka bezdisur dhe përshkruajeni me sa më shumë detaje që mundeni. Lironi mendjen tuaj pa këto mendime. Atëherë ose mund ta hidhni listën ose edhe më mirë, ta shkatërroni atë, duke lehtësuar stresin njëherë e përgjithmonë.

2.Merrni një formë dashurie dhe afeksioni.

 10 Things That Can Help You Control Your Anger

Diçka aq e thjeshtë sa një përqafim miqësor mund t’ju ndihmojë lehtësisht të menaxhoni zemërimin tuaj pasi rrit nivelet e oksitocinës, i cili është një transmetues neurotransmetues që lehtëson stresin dhe bezdinë. Do t’ju lërë më të lumtur dhe më të kënaqur, pavarësisht nga situata.

3.Përtypni çamçakëz.

10 Things That Can Help You Control Your Anger

Është vërtetuar nga shkenca që çamçakëzi mund t’ju ndihmojë të kaloni armiqësi të tmerrshme ndaj të gjithëve përreth jush. Kjo sepse kur lëviz në mënyrë aktive nofullën, muskujt në fytyrë dhe në trup ngadalë çlirojnë tensionin. Pra, merrni një çamçakëz të dobishëm për ditë veçanërisht të tmerrshme dhe do të vini re një ndryshim të rëndësishëm në mënyrën se si reagoni ndaj situatave të ndryshme.

4.Dilni për një shëtitje ose edhe më mirë, një vrapim.

10 Things That Can Help You Control Your Anger

Ju duhet të përjetoni disa ushtrime fizike në një formë ose në një tjetër. Vraponi një milje, ecni për rreth 20 minuta ose bëni ushtrime të trupit  secila prej këtyre aktiviteteve do të ndihmojë trurin tuaj të prodhojë endorfinë të njohur ndryshe si hormone lumturie të cilat djegin energji që përndryshe mund të shndërrohet në urrejtje dhe bezdi.

5.Këndoni këngën tuaj të preferuar.

 10 Things That Can Help You Control Your Anger

Mund të tingëllojë e habitshme, por të kënduarit është në të vërtetë një mënyrë e mrekullueshme për të zvogëluar një sasi të madhe stresi dhe zemërimi. Fillo ta këndosh këngën tënde të preferuar kur je në humor të tmerrshëm, qëndro diku i izoluar dhe kënaqu duke kënduar këngën tënde të preferuar me sa më shumë fuqi. Kjo mund të lehtësojë tensionin nga muskujt tuaj dhe t’ju lërë me një humor shumë më të këndshëm sesa mund të imagjinoni.

6.Hani diçka krokante.

10 Things That Can Help You Control Your Anger

Mos ha tepër, natyrisht, pasi ndoshta nuk dëshiron të jesh i zemëruar me veten më vonë, por bëj meze të lehtë diçka kur po ndihesh veçanërisht i çmendur për diçka. Njerëzit kënaqen duke dëgjuar tinguj kërcitës, prandaj, të lehtëson mendërisht. Mund të ndihmojë gjithashtu në lehtësimin e tensionit në nofullën tuaj.

7.Masazhoni gishtin tuaj të madh.

10 Things That Can Help You Control Your Anger
Nëse e ndjeni zemrën tuaj duke u tronditur për shkak të zemërimit dhe zhgënjimit tuaj, ju mund të dëshironi të provoni diçka të papritur, por mjaft efektive. Mund të tingëllojë qesharake, por gishti i madh i dorës ka pulsin e vet dhe duke e masazhuar atë  ju qetësoni pulsin dhe ngadalësoni rrahjet e zemrës.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *