Nje trik i shpejtë që ua ulë tensionin e gjakut brenda 1 minuti

Simptomat

 

Get headaches? Here's five things to eat or avoid

Dhimbje koke

Fakti interesant është se njerëzit me hipertension kronik shpesh nuk përjetojnë fare dhimbje koke. Por goditjet e papritura të presionit të gjakut rritin presionin në kokë duke shkaktuar një dhimbje koke shumë të mprehtë, mjekët e quajnë atë “krizë hipertensive”. Kjo gjithashtu papritur shpesh shkaktonë edhe  gjakderdhje nga hunda.

 

Njollat ​​e gjakut në sy dhe problemet e shikimit

Ekspertët besojnë se presioni i lartë i gjakut mund të dëmtojë enët e gjakut në retinë, një shtresë e vogël në pjesën e prapme të kokërdhokut, ku imazhet përqendrohen. Mund të shkaktojë gjakderdhje, e cila mund të vërehet si njolla gjaku dhe çështje të mundshme të shikimit.

 

Goditje në veshë dhe gjoks

Nëse përjetoni goditje në veshë dhe gjoks pas ushtrimeve serioze, kjo është shumë normale dhe do të kthehet normalisht sapo rrahjet e zemrës suaj të kthehen në nivelin e pushimit. Sidoqoftë, nëse këto simptoma shfaqen papritmas dhe pa ndonjë arsye të dukshme, ju ndoshta duhet të kontrolloheni.

 

Pasojat

A Simple Trick That Will Help You Lower Your Blood Pressure in Just One Minute

 

Pasojat e hipertensionit të patrajtuar janë shumë serioze dhe mund të përfundojnë me gjendje të tilla si goditje në tru, dështim të zemrës dhe çmenduri. Ndërsa nuk është gjithmonë e lehtë të vëresh problemin në zhvillim, është shumë e lehtë të marrësh presionin e gjakut. Shumica e dyqaneve të barnave kanë pajisjet e duhura për të, thjesht merrni zakonin ta kontrolloni atë herë pas here. Përndryshe, thjesht merrni një lexues portativ të presionit të gjakut dhe monitorojeni në atë mënyrë.

 

Një trik për të ulur presionin e gjakut

A Simple Trick That Will Help You Lower Your Blood Pressure in Just One Minute

Kjo pikë presioni është mirë të dihet për të dhe është shumë e lehtë për ta gjetur. Është e vendosur në majë të gishtit të mesëm në të dy duart. Shtypni mbi të me një stilolaps dhe mbajeni të paktën një minutë për të ulur presionin e gjakut dhe për tu lehtësuar. Mbani në mend se kjo nuk është një kurë për presionin e lartë kronik të gjakut, është më shumë një mashtrim i ndihmës së shpejtë emergjente kur nuk keni ilaçe në dispozicion.

 

Bonus: Ulni presionin e gjakut në 2 minuta

A Simple Trick That Will Help You Lower Your Blood Pressure in Just One Minute

Një pikë tjetër presioni që mund të bëjë një ndryshim masiv në mirëqenien tuaj është e vendosur në të dy këmbët. Rrëshqitni gishtin tuaj përgjatë vijës midis gishtit të madh dhe gishtit të dytë. Pika është e vendosur në depresion pak para se gishti juaj të arrijë kockën. Vendosni presion të thellë për 3 sekonda, pastaj pushoni për 5 sekonda. Përsëriteni masazhin për 2 minuta, pastaj bëni të njëjtën gjë në këmbën tjetër.

 

A dini mënyra të tjera efektive për të ulur presionin e gjakut? Shkruani për këtë në seksionin e komenteve më poshtë dhe shpërndani këtë informacion të dobishëm me të gjithë lexuesit tanë.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *