Disa zakone të përditshme që mund të na rrezikojnë jetën tonë

 

Mos varni peshqirët e lagur në grepa dhe mos e mbani perden e dushit në njërën anë.

9 Everyday Habits It’s Better Get Rid of As Soon As Possible

Për fat të keq, ky është një zakon krejtësisht jo-sanitar. Bakteret mund të zgjerohen lehtësisht në rrudhat e lagura të peshqirit dhe myku mund të rritet në palosjet e perdes së dushit të mbledhur.Kjo është arsyeja pse është më mirë të lini peshqirët tuaj të lagur të shpalosura dhe të shtrini perden e dushit derisa të thahet.

 

Mos pini kafe me stomak bosh.

9 Everyday Habits It’s Better Get Rid of As Soon As Possible

Shumë prej nesh e fillojnë ditën tonë duke shkuar në kuzhinë dhe duke bërë një filxhan kafe para se të arrijmë në ndonjë gjë tjetër. Ky është një zakon shumë i zakonshëm në të gjithë botën. Ka vetëm një problem shumica prej nesh pinë një filxhan kafe në stomak bosh. Pavarësisht nga fakti që kafeja ka përfitimet e saj, ajo gjithashtu ka disa të këqija. Njëra prej tyre është që nëse pini kafe në stomak bosh, kjo mund të shkaktojë probleme në urth dhe tretje.

 

 Mosi fotografoni gjithçka në telefonin tuaj.

9 Everyday Habits It’s Better Get Rid of As Soon As Possible

Kjo këshillë mund të tingëllojë mjaft e çuditshme tani që ne përdorim telefonat tanë për pothuajse gjithçka që bëjmë veçanërisht kur bëhet fjalë për të bërë fotografi. Sidoqoftë, rezultatet e studimit të Linda Henkel nga Universiteti Fairfield kanë konstatuar se përpjekja për të kapur gjithçka në aparatin tuaj në të vërtetë do t’ju bëjë të humbni shumë detaje të rëndësishme.

Problemi është se kur bëni një foto, vëmendja juaj përqendrohet në vetë foton në vend të asaj që po shkrepni. Si rezultat, do të keni një foto ose një video të paharrueshme, por përshtypjet e vërteta do të jenë mjaft të mërzitshme.

Dy grupe njerëzish morën pjesë në studim. Grupi i parë sapo shëtiti nëpër muze dhe shqyrtoi ekspozitat me sytë e tyre ndërsa grupi tjetër sapo bëri foto. Përfundimisht, anëtarët e grupit të dytë ishin më pak efektivë kur iu përgjigjën pyetësorit në lidhje me ekspozitën.

 

 Mos merrni vitamina me aditivë aktivë biologjikisht.

9 Everyday Habits It’s Better Get Rid of As Soon As Possible

Shumë njerëz mendojnë se vitamina C mund t’i mbajë imunë nga ftohja ose se aditivët biologjikisht aktivë (BAA) mund të zëvendësojnë plotësisht një plan profesional të trajtimit.Nëse keni një dietë të ekuilibruar, është e pakuptimtë që ju të merrni edhe vitamina pasi tashmë merrni sasinë e nevojshme të tyre nga ushqimi juaj. Vitamina shtesë rekomandohen për njerëzit me mungesë të vitaminave.

 

Aditivët biologjikisht aktivë përdoren si burim i substancave aktive nëse trupit tuaj i mungojnë. Sigurisht, është mirë që ne të rivendosim ekuilibrin e substancave që mungojnë, por duhet ta kuptoni që BAA nuk janë ilaçe. Kështu, ata nuk mund ta trajtojnë sëmundjen tuaj nëse jeni i sëmurë.

 

Mos vendos telefonin tuaj nën jastëk përderisa e karikoni atë.

9 Everyday Habits It’s Better Get Rid of As Soon As Possible

Problemi është se një telefon që karikohet mund të nxehet. Përkundër faktit që modelet më të reja të celularëve janë përmirësuar, ka akoma telefona inteligjentë me bateri që mund të rrisin ndjeshëm temperaturën e përgjithshme. Kjo do të thotë që pajisja ose kordoni i ngarkuesit mund të digjet. Nëse telefoni që karikohet është nën jastëkun tuaj, ju rrezikoni të lëndoheni.

 

Mos i vendos këmbët lart në pult të makinës

9 Everyday Habits It’s Better Get Rid of As Soon As Possible

Realiteti është se ky pozicion është shumë i rrezikshëm. Përveç kësaj që është një pozicion i tmerrshëm për të qenë gjatë një aksidenti automobilistik, ekziston edhe një e keqe më e vogël për të cilën duhet të keni parasysh, frenimi. Mbajtja e këmbëve lart në nivelin e fytyrës do të thotë që fytyra juaj do të godasë në gjunjë nëse makina frenon papritur ose ndalet. Përplasja e nofullës dhe gjunjëve mund të çojë në fraktura të kockave dhe një periudhë jashtëzakonisht të gjatë dhe të vështirë të rimëkëmbjes.

A dini ndonjë zakon tjetër të rrezikshëm? Ndani me ne në komentet më poshtë!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *