6 thënje të jetës nga Muhamed Ali

 

“Unë e urreja çdo minutë të stërvitjes, por  një ditë thashë, mos u dorëzo. Vuaj tani dhe jeto pjesën tjetër të jetës tënde si kampion”

Muhammad Ali - Amazing Speed - YouTube

Trajnimi, praktikimi dhe përgatitja janë pjesa më emocionuese për arritjen e qëllimeve tuaja. Edhe akoma, ju duhet të vazhdoni të punoni në të dhe të përmirësoni aftësitë tuaja vazhdimisht. Mos harroni, nëse luftoni nëpër pjesët e vështira tani, do të jeni të suksesshëm në planin afatgjatë.

 

 

“E pamundura është thjesht një fjalë e madhe e hedhur nga burra të vegjël që e kanë më të lehtë të jetojnë në botën që u është dhënë sesa të eksplorojnë fuqinë që kanë për ta ndryshuar atë. E pamundura nuk është një fakt. Është një mendim. E pamundura është e mundshme. E pamundura është e përkohshme. E pamundura nuk është asgjë “.Muhammad Ali dead: 'The Greatest' who came to define an era in America and beyond | The Independent | The Independent

Ju mund të ndryshoni gjithçka në jetën tuaj. Por, të thuash diçka është e pamundur vetëm do të të detyrojë të qëndrosh i mbërthyer atje ku je tani.

Asgjë nuk është e pamundur dhe nëse doni të ndryshoni botën, duhet ta pranoni këtë fakt. Çdo gjë është e mundur. E gjitha buron nga sa i gatshëm jeni për ta realizuar atë. Nëse jeni të motivuar dhe të përkushtuar ndaj suksesit, do të shihni se sa e mundshme është e pamundura.

 

“Unë jam një njeri i zakonshëm që kam punuar shumë për të zhvilluar talentin që më është dhënë. Unë besoj në mirësinë e të tjerëve”

Muhammad Ali in His Own Words | Voice of America - English

Suksesi kërkon punë të madhe, përkushtim dhe talent. Asnjë individ nuk i arrin qëllimet e tij nëse nuk punon shumë për të qenë më i miri. Nëse besoni në veten tuaj dhe punoni shumë, do të jeni në gjendje të bëni të gjitha gjërat që keni ëndërruar ndonjëherë.

 

“Kampionët nuk bëhen në palestra. Kampionët bëhen nga diçka që ata e kanë thellë brenda tyre ,një dëshirë, një ëndërr, një vizion. Ata duhet të kenë qëndrueshmëri deri në minutën e fundit. Ata duhet të jenë pak më të shpejtë, ata duhet të kenë aftësi dhe vullnet.Por vullneti duhet të jetë më i fortë se shkathtësia ”.

The Greatest - the life of boxing legend Muhammad Ali | Euronews

Për të arritur suksesin, njeriu duhet të gjejë shtysën e brendshme, forcën dhe guximin e tyre. Kampionët vijnë nga motivimi i brendshëm dhe jo nga rrethanat e jashtme të jetës. Grumbullimi i vullnetit për të pasur sukses ju drejton në drejtimin e duhur për tu bërë kampion.

 

“Është mungesa e besimit që i bën njerëzit të kenë frikë nga përballja e sfidave dhe unë besova në veten time.”

Recalling Muhammad Ali's Vietnam War Resistance in the Age of Trump | The New Yorker

Nëse besoni në aftësitë tuaja, atëherë mund të arrini gjithçka në të cilën vendosni mendjen. Kur nuk besoni në veten tuaj, nuk do të keni vendosshmmëri dhe besim për të provuar dhe kapërcyer sfidat. Kini besim në atë që jeni dhe në aftësitë tuaja. Do ta befasoni veten kur të shihni se për çfarë jeni të aftë.

 

“Nëse mendja ime mund ta konceptojë atë, dhe zemra ime mund ta besojë atë, atëherë unë mund ta arrij atë.”Muhammad Ali Fast Facts - CNN

Siç u shpjegua më parë, ju mund të bëni gjithçka në të cilën e vendosni mendjen tuaj. Nëse mund ta gjeni në mendjen tuaj, bëjeni zemrën tuaj ta besojë atë. Kur zemra juaj ta ndiejë, do të jeni në gjendje ta arrini atë.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *