6 “vrasës” të lidhjes që asnjë çift nuk duhet ti injoroj!

Komunikim i dobët

10 Relationship Killers No Couple Should Ignore | 5 Minute Read

Komunikimi i keq është një nga arsyet kryesore që marrëdhëniet dështojnë. Nuk ka rëndësi nëse është një person apo të dy njerëzit që janë të këqij në komunikimin. Komunikimi i keq mund të vijë në disa forma. Mund të jetë që një person nuk po e lejon personin tjetër të ndiejë ndjenjat e tij. Mund të jetë që gjuha e trupit thotë diçka ndryshe nga ajo që del nga goja e një personi.

 

Mosgatishmëria për të bashkëpunuar ose për të bërë  kompromis

8 Things You Should Never Compromise On In A Relationship | by Kirstie Taylor | Medium

Një marrëdhënie është një partneritet. Të dy njerëzit duhet të jenë të gatshëm të japin aq sa marrin.Ndërsa lidhja juaj mund të duket si një ndeshje e bërë në parajsë, duhet të mbani mend se jeni dy njerëz të ndryshëm. Ju nuk do të bëni gjithçka saktësisht njësoj, kështu që duhet të jeni të gatshëm të bëni kompromis. Nuk mund të ketë bashkëpunim pa pak kompromis.

 

Xhelozia

Disa njerëz mendojnë se xhelozia do të thotë që partneri juaj kujdeset për ta. Mbi të gjitha, nuk mund të jesh xheloz për diçka që nuk të intereson, apo jo? Fatkeqësisht, kjo është larg së vërtetës.

Jealousy Is More About Insecurity Than Love | by Zita Fontaine | Medium

Çdo marrëdhënie e mirë duhet të ndërtohet nga besimi dhe respekti. Një partner xheloz mund të jetë i pasigurt dhe nga pikëpamja emocionale. Xhelozia nuk ka asnjë lidhje me atë nëse ata kujdesen për ty apo jo. Ndërsa ndërtohet pasiguria, kështu rritet edhe negativiteti. Marrëdhënia mund të kthehet verbale ose fizikisht abuzive.

 

Pabesëshmuria

Dealing with unfaithfulness in marriage | The Sunday Mail

Nëse partneri juaj është i pabesë, kjo është një shenjë e qartë, e pagabueshme që lidhja juaj po shkon në një rrugë të rrezikshme. Pavarësisht se kjo është e qartë, shumë njerëz përpiqen ta fshijnë atë nën tapet dhe të bëjnë sikur nuk ka ndodhur asgjë. Kjo nuk funksionon kurrë.

 

Mbajtja e inateve

33 Signs to Look Out For to Tell If Your Partner is Cheating

Të gjithë bëjnë gabime, por ato gabime nuk duhet të mbahen kundër teje përgjithmonë. Ndoshta keni bërë diçka në të kaluarën që e ka mërzitur partnerin tuaj. Partneri juaj ndoshta ju ka shqetësuar gjithashtu. Sidoqoftë, në një moment, duhet ti lësh gjërat të shkojnë.

 

Pritjet joreale

Ju nuk mund të hyni në një marrëdhënie me idenë tuaj për një marrëdhënie perfekte tashmë të paraformuar. Ju duhet ta lini marrëdhënien të zhvillohet vetë, në mënyrën se si do të zhvillohet.

Relationship Advice from Over 1,500 Happily Married Couples

Ju nuk mund të parashikoni personalitetin e personit për të cilin do të bini më shumë sesa mund të parashikoni lotarinë. Sigurisht, ju mund të dini disa cilësi që preferoni, por njerëzit janë shumë më të komplikuar sesa disa cilësi sipërfaqësore.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *