Këshilltarët e martesave zbulojn 10 faza të marrëdhënieve që çiftet duhet të kalojnë për të zgjatur një lidhje

Faza e inicimit

 How to Get to Know Someone Better: 13 Steps (with Pictures)

Kjo fazë ndodh gjatë fazës së takimeve kur të dy jeni akoma duke u njohur me njëri-tjetrin. Ju e dini që ju pëlqeni njëri-tjetrin, por nuk jeni përkushtuar ende me njëri-tjetrin. Tani për tani, ju mund të mblidheni një ose dy herë në javë për takime ku vlerësoni përputhshmërinë tuaj me këtë person. Ju mund të ndjeni atë ndjesi fluture në stomakun tuaj kur takoheni me ta, pasi gjithçka ndihet e freskët dhe emocionuese.

 

Faza e eksperimentimit

Nëse vendosni që dëshironi t’i çoni gjërat më tej, i njihni ata në një nivel më të thellë. Ju mund të filloni të dilni zyrtarisht dhe të quani njëri-tjetrin një çiftë.

 

Faza e intensifikimit

20 Questions to Get to Know Someone (You DON'T Need 200 Q's)

Kjo kohë është faza e vërtetë e muajit të mjaltit ku gjithçka shkon normalisht, dhe ju doni t’i shijoni sa më shumë që të jetë e mundur. Pas punës ose gjatë fundjavave, ju telefononi ose dërgoni mesazhe bukuroshes tuaj të re dhe bëni plane për t’u takuar ose biseduar në telefon për një kohë. Ju e gjeni veten duke zhvilluar ndjenja të thella për këtë person dhe mund të filloni të përshkruani një të ardhme me ta.

Faza e integrimit

Meqenëse jeni bërë zyrtarisht çift, ju filloni të bashkoni jetën tuaj së bashku. Ndërsa mund të mos jetoni së bashku në këtë pikë, ju prapëseprapë e merrni parasysh njëri-tjetrin kur bëni plane dhe rrotulloni jetën tuaj rreth njëri-tjetrit. Ju keni rutina dhe zakone si njësi dhe filloni ta shihni veten tuaj si një “ne” sesa një “unë dhe ti”.

 

Faza e lidhjes

230 Questions to Get to Know Someone: Most Effective Questions to Ask - a new mode

Ndërsa marrëdhënia juaj thellohet, ju filloni të lidheni më intensivisht. Ju mund të vendosni të jetoni së bashku ose të martoheni sepse ndiheni kaq fort për njëri-tjetrin. Ju jeni siguruar që idealet dhe vlerat tuaja të rreshtohen dhe që personalitetet tuaja të bashkohen mirë. Njerëzit më të afërt me ju e njohin seriozitetin e marrëdhënies tuaj dhe ju mund të vendosni të bëni një angazhim zyrtar, siç është martesa.

 

Faza e diferencimit

Pavarësisht nëse kjo ndodh pas muajsh apo vitesh së bashku, çdo çift e kalon këtë fazë në një moment. Edhe nëse marrëdhënia zgjat një jetë, çiftet do të kenë periudha kur nuk shohin sy më sy për gjërat. Ata mund të vërejnë papajtueshmëri në personalitetet ose bindjet e tyre. Ata mund ta shohin veten e tyre si njerëz të veçantë sesa një njësi. Nëse nuk mund t’i kapërceni ndryshimet tuaja, mund të vendosni të ndaheni gjatë kësaj faze.

 

Faza e kufizimeve

 The Guide to Strong Relationship Boundaries | Mark Manson

Fazat e një marrëdhënieje përfshijnë një fazë ku ju largoheni më larg, e quajtur faza e kufizimit. Ju mund të filloni të vendosni më shumë kufij për veten tuaj. Ju mund të filloni të bëni gjëra me dëshirën tuaj pa u këshilluar më parë me partnerin tuaj. Si rezultat i distancës në marrëdhënien tuaj, ju mund të keni më shumë argumente ose ndjenja të inatit.

 

Faza e ngecjes

Në këtë fazë, ju nuk ndiheni të përkushtuar ndaj partnerit tuaj si dikur dhe nuk shihni shumë të ardhme me ta. Ndërsa të dy mund ta dini që gjërat kanë ngecur, ju mund ta keni të vështirë ta përfundoni zyrtarisht gjërat. Në fazat e ardhshme të ndarjes së një marrëdhënieje, duhet të vendosni të pajtoni ose të ndiqni rrugët tuaja të ndara.

 

Faza e shmangies

 Are You Avoiding Your Partner to Cope? - My L.A. Lifestyle

Në këtë fazë, ju përpiqeni të shmangni njëri-tjetrin sa më shumë që të jetë e mundur. Nëse ende jetoni së bashku, mund të keni jetë të ndara dhe bashkëveproni vetëm nëse duhet të flisni për fatura ose përgjegjësi të tjera të të rriturve. Sidoqoftë, çdo ndjenjë dashurie ose përkushtimi ndaj partnerit tuaj është zbehur.

 

Faza e përfundimit

Në këtë fazë, ju merrni një vendim zyrtar për t’i dhënë fund marrëdhënies tuaj. Pavarësisht nëse keni ndjenja të vështira apo jo, e kuptoni që nuk merreni vesh më dhe ndiheni më së miri për të ecur përpara. Nëse keni qenë i martuar, mund të filloni ose të përfundoni divorcin tuaj. Nëse do të kishit jetuar së bashku, vendosni të ndiqni rrugët tuaja të ndara. Ju u tregoni familjarëve dhe miqve edhe për ndarjen tuaj pasi të keni marrë vendimin.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *