6 gjëra pa kuptim që i bëjmë pa u menduar pothuajse çdo ditë

Ju nuk mund të vloni ujë dy herë.
9 Silly Things That We Do Without Even Thinking Almost Every Day
Besohet se uji nuk duhet të zihet dy herë sepse mund të zhvillojë kancerogjene në këtë mënyrë në trupin tuaj.Sidoqoftë, studimet e reja të shkencëtarëve vërtetojnë se kjo deklaratë është një mit i zakonshëm. Vetë uji përmban elemente të caktuara si deuteriumi, fluoridet dhe nitratet. Por sasia e këtyre gjërave është aq e vogël sa nuk ndikon në trupat tanë dhe nuk lidhet në asnjë mënyrë me zierjen e përsëritur. E vetmja gjë që duhet të kontrollojmë rregullisht është shkalla e gëlqeres që shfaqet në kazan. Gjithashtu, nuk duhet të neglizhojmë filtrimin e ujit të rubinetit.

Furçat e thata të masazhit ndihmojnë në heqjen e celulitit.
9 Silly Things That We Do Without Even Thinking Almost Every Day

Masazhet me furça të thata që kanë fituar popullaritet të pabesueshëm në të vërtetë nuk ndihmojnë aspak në heqjen e celulitit  në fakt, ato kanë të bëjnë me një numër kundërindikacionesh për të cilat nuk flitet zakonisht. Më së shumti që mund të prisni nga këto furça është pastrimi i lëkurës tuaj dhe është e pamundur të prishni gunga yndyre me veprime të tilla. Në të kundërt, mund ta përkeqësoni sepse nëse vazhdoni të fërkoni lëkurën tuaj çdo ditë, ajo mund të humbasë elasticitetin e saj dhe të traumatizohet dhe thahet. Trajtimet tradicionale të masazhit janë më efektive në luftimin e celulitit.

Ju ngrini telefonin tuaj lart për të përmirësuar marrjen e valëve të internetit
9 Silly Things That We Do Without Even Thinking Almost Every Day

Kurdoherë që kemi një lidhje të keqe interneti , dora jonë duket se lëviz automatikisht lart. Por a ndihmon kjo vërtet? Gjëja është, niveli i lidhjes rreth qytetit është disi i barabartë. Por, sigurisht, ka disa faktorë, të tillë si largësia e stacionit nga ku jeni apo ndërtesa të tjera që qëndrojnë në rrugën e sinjalit, që ndikojnë në të. Prandaj, ngritja e duarve në përpjekje për të gjetur një sinjal më të mirë ndërsa qëndroni në të njëjtin vend nuk ka ndonjë kuptim. Bërja e disa hapave larg vendndodhjes suaj aktuale mund të jetë një ide më e mirë.

Ju duhet të bëni zgjatje të muskujve para stërvitjeve.
9 Silly Things That We Do Without Even Thinking Almost Every Day

Ekzistojnë 2 lloje të zgjatjeve: statike dhe dinamike. Studiuesit studiuan llojin e parë dhe arritën në përfundimin e qartë se shtrirja statike nuk është një mënyrë shumë e mirë për t’u ngrohur para stërvitjeve aktive. Jo vetëm që nuk zvogëlon rrezikun e traumës (e cila mund të ndodhë për shkak të mungesës së forcës, jo fleksibilitetit) por gjithashtu dobëson qëndresën e muskujve, e cila çon në më pak intensitet dhe një kohëzgjatje më të shkurtër të trajnimit, veçanërisht kur bëhet fjalë për vrapim .

Ju nuk mund të notoni menjëherë pas një vakti me ushqim.
9 Silly Things That We Do Without Even Thinking Almost Every Day

Opinioni i vjetër që thotë se duhet pritur të paktën 30 minuta pasi të keni ngrënë para se të shkoni për not nuk është asgjë më shumë se një mit. Bazohet në idenë se pasi të kemi një vakt të rëndë, gjaku ynë nxiton në traktin tretës dhe nuk furnizon sa duhet këmbët, krahët dhe mushkëritë. Sidoqoftë, ka mjaft gjak në trupin e njeriut që ai të funksionojë plotësisht, edhe pas ngrënies së tepërt. Por duhet të vëmë re se stërvitjet intensive me stomak të plotë nuk janë kurrë një ide e mirë dhe nuk lidhet domosdoshmërisht me notin. Prandaj, ekspertët nuk e shohin problemin e qëndrimit në ujë pasi të hani.

Ju nuk duhet të pini ujë gjatë vakteve ushqimore.

Is Drinking Water During Meals Unhealthy? – Cooking Light | Cooking Light

Njerëzit thonë se arsyeja kryesore që uji mund të ndikojë negativisht në tretje është sepse hollon lëngun e stomakut dhe ndërhyn në mënyrën e përpunimit të ushqimit. Tani, ka shumë nuanca që e bëjnë këtë mendim të gabuar. Para së gjithash, lëngu në stomak absorbohet mjaft shpejt, së dyti, trupi ynë gjithmonë prodhon mjaft lëng stomaku dhe merr parasysh të gjithë faktorët, si vëllimin dhe qëndrueshmërinë e ushqimit. Dhe së fundmi, prania e ujit në stomak nuk kundërshton fiziologjinë e një njeriu.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *