7 këshilla se si të dallojmë gjërat e rreme

Kontrolloni se si duket logo në një karikues.

Karikuesit e rremë nuk janë vetëm me cilësi të dobët, por ato mund të jenë edhe të rrezikshme sepse nuk kalojnë në testimin ose çertifikimin e duhur. Por në rast se jeni në një situatë ku nuk e dini nëse keni një falsifikim ose një origjinal, këtu janë disa këshilla. Logoja do të shtypet gabim ose do të shfaqet me njolla. Mund të kontrolloni logon origjinale në telefonin tuaj dhe ta krahasoni atë me karikuesin në fjalë. Mos nxitoni, veçanërisht nëse kjo është një blerje e shtrenjtë.

Kontrolloni metalin dhe tingullin në orët e shtrenjta.

Most expensive wristwatch ever sold fetches $31 million at auction
Orët më të shtrenjta kanë mekanizma të lëmuar, që do të thotë se nuk duhet të ketë tinguj që dridhen.Vendosni orën afër veshit tuaj dhe nëse dëgjoni ndonjë tingull, është më mirë ta lini.Gdhendjet në orët e bukura janë zakonisht më të mprehta.Orët e rreme zakonisht bëhen me materiale më të lira dhe më të lehta se ato origjinale.

Kontrolloni qepjet në rroba dhe këpucë.


Cilësia e sendeve origjinale dhe të shtrenjta gjithashtu ndryshon. Qepjet do të jenë shumë më të pastra dhe më të forta për sendet autentike, ndryshe nga homologët e tyre. Veshjet dhe këpucët origjinale shpesh kanë më shumë qepje për centimetër katror. Linjat nuk do të jenë aq të drejta sepse ato me gjasë përdorin më pak material pasi kushton më pak.

Kontrolloni etiketat në rroba.


Gjithmonë kontrolloni etiketat. Ata mund të thonë shumë nëse marka është e rreme apo jo.Prodhuesit e rremë zakonisht përdorin pajisje fabrike me cilësi më të ulët, kështu që etiketat mund të qepen keq.Kushtojini vëmendje detajeve. Etiketa e madhësisë do të jetë me një ngjyrë tjetër dhe me cilësi të dobët në krahasim me pjesën origjinale dhe shkronjat në të mund të kenë hapësirë ​​të ndryshme.Shpesh, ka një numër serik në etiketën e madhësisë për markat më të shtrenjta.

Kontrolloni mbështjelljen e kozmetikës dhe parfumit tuaj.

Këtu janë disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë të shmangni blerjen e falsifikimeve:

Selofani zakonisht duhet të mbështillet fort rreth kutive. Produktet e rreme shpesh kanë zorrë plastike ose metali të një cilësie më të ulët. Emri i hijes duhet të shtypet në një ngjitje në krahasim me kutinë. Produktet e imëta duhet të futen në kuti në mënyrë perfekte.

Kontrolloni pullat.


Nëse dëshironi të blini një xhaketë, pallto, hidhni një vështrim në butonat brenda dhe jashtë. Markat e bukura do të kenë plastikë me cilësi të mirë me emrin e ndërmarrjes të gdhendur. Falsifikimet do të përdorin plastikë të lirë dhe të lehtë, dhe nganjëherë do të jenë të pa etiketuar. Butonat gjithashtu duhet të qepen në mënyrë të sigurt dhe nuk do të mbahen nga vetëm disa qepje.

Kontrolloni cilësinë e ekranit kur bëni pazar për telefona.


Falsifikimet mund të duken tepër profesionale dhe nganjëherë është e vështirë të gjesh ndryshime midis tyre dhe iPhone origjinal:

Kur ndizni telefonin për herë të parë, ekrani mund të mos jetë aq i ndritshëm sa ishte kur keni testuar iPhone7, për shembull.Numrat në kalendar mund të kenë një shkronjë tjetër.Ekrani nuk duhet të jetë i trashë ose me kokrra. Kjo lloj gjëje ndodh kur përdoret një panel me rezolucion të ulët.Fotografia nuk duhet të jetë e paqartë.

Çfarë trukesh dini për t’ju ndihmuar të identifikoni markat e vërteta dhe falsifikimet e tyre? A mendoni se falsifikimet duken më bindëse këto ditë?Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *