Çfarë do të ndodhë me trupin tuaj nëse hani 3 “Hurme” në ditë

 

  1. Shëndeti i kockave do të përmirësohet.

Sipas disa studieve , hurmet, promovojn eshtra të shëndetshme. Një studim tjetër tregon se mineralet si fosfor, kalium, kalcium dhe magnez, të cilat gjenden në fruta të thata, forcojnë eshtrat tona dhe luftojnë sëmundje si osteoporoza.

 

  1. Shëndeti juaj i tretjes do të përmirësohet.

Siç u përmend më parë, hurmet janë të larta me fibra dhe sistemi ynë i tretjes kërkon që fibrat  të funksionojë siç duhet.

Konsumimi i fibrave parandalon kapsllëkun dhe nxit lëvizjet e rregullta të zorrëve. Një studim , tregon se njerëzit që konsumojnë rregullisht hurme kanë një sistem më të mirë të tretjes sesa ato që nuk e bëjnë.

  1. Ata ju ndihmojnë të luftoni stresin dhe depresionin.

Hurmet përmbajnë vitaminë B6, e cila është treguar për të ndihmuar trupin të krijojë serotonin dhe norepinefrin, të cilat përmirësojnë shëndetin tuaj të trurit. Serotonin rregullon disponimin tuaj, ndërkohë që stresi i norepinefrineve ballafaqohet. Për më tepër, ky studim tregon se nivelet e ulëta të B6 janë të lidhura me depresionin.

Sa më shumë Vitamina B6 ne marrim, aq më mirë do të ndjehemi jo vetëm fizikisht, por mentalisht.

 

  1. Hurmet ju japin një nxitje të konsiderueshme të energjisë.

Hurmat janë të pasura me fibra, kalium, magnez, vitamina dhe antioksidantë, gjë që i bën ato ushqim të përkryer. Ata sigurojnë një shpërthim të vazhdueshëm energjie falë sheqernave si fruktoza dhe glukoza.

Për më tepër, sipas këtij studimi ata nuk e rritin vetëm energjinë tuaj, por frutat gjithashtu ju ndihmojnë të rifitoni atë shpejt pasi keni bërë diçka të lodhshme si të punoni ose kur bëni sporte!

 

  1. Ata mund të parandalojnë sëmundjet e zemrës.

 

Një studim arriti në përfundimin se hurmat reduktojnë nivelet e triglicerideve dhe ulin stresin oksidativ, të dyja të cilët janë faktorë rreziku për sëmundjet e zemrës dhe aterogjenezën.

Për më tepër, ato janë një burim i pasur i kaliumit, i cili,  ul presionin e gjakut dhe zvogëlon rrezikun e goditjes, si dhe sëmundjet e tjera të zemrës.

 

  1. Ata zvogëlojnë rrezikun e kancerit të zorrës së trashë.

Po ashtu hurmet mbrojnë sistemin tonë të tretjes dhe zorrën nga bakteret e dëmshme duke reduktuar kështu rrezikun e përhapjes në zorrës së trashë. Njerëzit që konsumojnë hurme rregullisht rrisin rritjen e llojit të mirë të baktereve që na mbron nga rritja e qelizave të kancerit në zorrën e trashë.

 

Shpërndaje me dikë që ka nevojë të lexojë këtë informacion.

 

 

Leave a Reply