3 zakonet që mund të ndryshojnë tërësisht jetën tuaj

Thonë se zakonet përcaktojnë 95% të sjelljes së një personi.

Disa nga këto janë zakone të mira. Dhe disa prej tyre janë të këqija.

Sipas  studimit të  kësaj çështje për më shumë se 30 vjet, studiuesit kanë kuptuar se njerëzit më të suksesshëm ndajnë një vëmendje të përbashkët. Ata janë të ndërgjegjshëm për zakonet e tyre dhe kanë krijuar rutinat e përditshme që ndikojnë në sjelljen, produktivitetin dhe aftësinë e tyre për të arritur sukses.

Edhe më impresivisht, ata kanë mësuar të shfrytëzojnë fuqinë e zakoneve të tyre të mira duke përdorur vetëkontrollin për të minimizuar ato të këqijat.

Lista e zakoneve që të gjithë duhet ta konsiderojnë marrjen me siguri, ka potencial për të shkuar përgjithmonë. Në fakt, kjo listë shpejt do të bëhet e madhe për shumicën e njerëzve.

Kjo është arsyeja pse ne kërkuam disa ekspertë të suksesshëm të suksesit dhe paraqitëm përgjigjiet të cilat I nënshtrohen pyetjes më poshtë.

 

“Nëse do të duhej të shkosh në pjesën tjetër të jetës me vetëm tre zakone, cilat do të ishin ato?”

 

 

Zakoni 1: Jini të durueshëm

Mos bëni vendime nga emocionet,  bëni ato në mënyrë racionale. Praktikoni një mentalitet të “mos reagimit” në mënyrë që të mbani një kokë të ftohtë pavarësisht nga kushtet e tregut ose të jetës.

 

Zakoni 2: Investoni në atë që doni

Mos i humbni burimet duke përfshirë paratë, kohën ose energjinë për sendet që janë të pakuptimta për ju. Vendosni ndryshe, investoni në atë që është e vlefshme për ju. Jo vetëm në tregun e aksioneve, por me mënyrën se si shpenzoni kohën tuaj dhe energjinë tuaj.

 

Zakoni 3: Mendoni për veten tuaj

Sfidoni të menduarit konvencional dhe vlerësoni situatat nga të gjitha anët. Nga investimi në biznese cilësore për të zgjedhur një shtëpi, me të vërtetë mendoni nëpër të gjitha vendimet tuaja me mendime.

 

 

Shpërndaje me dikë që dëshironë të jetë i sukseshëm në jetë,dhe ndani mendimet e juaja me ne në komente për këtë artikull.

Leave a Reply