7 Gjërat që duhet të mbani në mend kur keni një marrëdhënie në distancë të largët

Njerëzit në marrëdhënie në distanca të gjata kanë më shumë të ngjarë të ndajnë mendime dhe ndjenja kuptimplote me partnerin e tyre sesa ata që në marrëdhënie “normale”.

Sepse çiftet që kanë qenë – ose po kalojnë – një marrëdhënie në distancë të gjatë e kuptojnë çmueshmërinë e lidhjes.

Por përfitime të tilla të jashtëzakonshme nuk vijnë pa rrezik. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë disa gjëra që duhet t’i mbani mend përpara se të kryeni marrëdhënie në distanca të gjata.

1.Minimizoni pritjet tuaja
Ju duhet të ndjeheni të lumtur – ose të paktën të kënaqur – me personin që jeni. Kërkimi i cilësive tek dikush tjetër me shpresën për të arritur përmbushje është i gabuar.

Po, duhet të ndjeheni të lumtur me partnerin tuaj, por është thelbësore të mbani mend – veçanërisht kur jeni në një marrëdhënie afatgjatë – se lumturia është diçka që rrjedh nga brenda.

2.Respektoje jetën sociale të partnerit
Pak xhelozi mund të jetë një gjë e mirë. Mund të jetë një mënyrë e ëmbël për të treguar dashurinë tuaj. Por ashtu si alkooli dhe çokollata, xhelozia në tepricë nuk është e shëndetshme.

3.Harroje egon
Harrojeni prishjen e momentit me mendime të padobishme, veçanërisht kur çoni deri në një periudhë ndarjeje.

Duhet bërë një përpjekje e vërtetë për të prishur egon tuaj. Të bësh një përpjekje për ta bërë këtë tregon gatishmërinë tënde për të përparuar. Ndoshta përfitimi më i dobishëm për të lënë egon tuaj është se të gjitha fjalët dhe veprimet tuaja janë shprehëse dhe përfaqësuese të emocioneve tuaja reale.

4.Mos nxjerr arsye të pakuptimta

Justifikimet kanë çuar në shpërbërjen e shumë marrëdhënieve.

Do të thotë që justifikimet nuk i përkasin kësaj arene. Një justifikim, në thelb të tij, është një gënjeshtër. Një justifikim nuk është një shpjegim – është një veprim i qëllimshëm mashtrimi.

5.Besoni njëri-tjetrit

Besimi është shtylla kurrizore e çdo marrëdhënieje.

Kur jemi larg partnerit tonë, është më e rëndësishmja të sigurohemi për besueshmërinë e tyre. Do të thotë që çdo paqartësi në këtë drejtim kërkon një zgjidhje të shpejtë.

Fatkeqësisht, asnjëri prej jush nuk ka luksin të ulet së bashku dhe të zgjidhë gjërat. Mundohuni të planifikoni biseda të rregullta me video, nëse është e mundur.

6. Komplimentojeni njëri-tjetrin
Të gjithë e duam kur partneri ynë na dhuron një kompliment të mirëfilltë! Nuk ka asgjë më tërheqëse se sa t’i thuash partnerit tënd pse je i dashuruar me ta – dhe çfarë i bën ata të veçantë në sytë e tu.

Leave a Reply