Shenjat që tregojnë se jeni më inteligjent se sa që mendoni

A dyshoni për inteligjencën tuaj? Këtu janë 10 indikacione që gaboheni. Shanset janë që ju do të njihni të paktën 2 nga këto gjëra në veten tuaj menjëherë.

1. Ju ndoqët mësime muzikore
13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize
Studime të shumta tregojnë se të mësuarit për të luajtur një instrument muzikor ndihmon zhvillimin e fëmijërisë.  Kjo është arsyeja që ju jeni kaq të mirë për të menduar gjërat deri sot!

2. Ju jeni fëmija më i vjetër në familje
Një studim interesant ka sugjeruar që fëmijët më të vjetër në një familje kanë përparësi mesatarisht më të larta për të qenë më inteligjentët. Kjo është arsyeja pse më të moshuarit kanë tendencë të jenë pak më të suksesshëm sesa më të rinjtë në një familje.

3. Keni dashur të lexoni edhe si fëmijë
13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize
Shanset janë që ju jeni shumë të zgjuar, veçanërisht nëse dashuria juaj për librat filloi kur ishit ende në pelena.

4.Ju jeni majtakë
13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize
Ekzistojnë disa të dhëna për të sugjeruar se ka një numër të madh të njerëzve të majtë midis kriminelëve. Ekspertët ende nuk kanë shpjeguar këtë fenomen. Nga ana tjetër, hulumtimi i fundit tregon se njerëzit e majtë janë të prirur të mendojnë divergjent – një mënyrë e të menduarit krijues që përdoret për të zgjidhur problemet dhe detyrat.

5. Shqetësohesh shpesh
13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize
Gjithnjë e më shumë studime dëshmojnë se njerëzit që shpesh shqetësohen për gjërat mund të jenë më inteligjentë se ata që nuk shqetësohen.

6. Jeni i gjatë
Hulumtimet e kryera në Universitetin Princeton treguan se fëmijët e gjatë studiojnë më mirë sesa moshatarët e tyre, dhe kur arrijnë moshën madhore ata përfundojnë duke fituar më shumë para.

7. Jeni qesharak
13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize
Rezulton se një sens humori dhe inteligjencë të lartë janë të lidhura me njera-tjetren.

8. Je Kurioz
Një profesor i psikologjisë së biznesit në një universitet në Londër arriti në përfundimin se kurioziteti është një karakteristikë e rëndësishme në njerëzit inteligjent.

9. Dëshironi gjithmonë perfekten
13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize
Njerëzit që janë të zgjuar janë zakonisht perfeksionistë. Ata kurrë nuk janë vërtet të kënaqur me mënyrën se si janë gjërat. Nëse ata luajnë një sport, ata do të kalojnë kohë shtesë duke praktikuar të jenë lojtari më i mirë në ekip.

10. Shkrimi juaj është i çrregullt
13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize
Shkrimi i dorës i çrregullt është gjithashtu një nga shenjat e një personi krijues.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *