Gjërat që do të zhduken brenda 20 viteve për të cilat nuk do të kemi më nevojë

Ne “Ndryshe” kemi vendosur të zbulojmë se çfarë do të ndodhë në të ardhmen e afërt dhe cilat gjëra do të duhet t’i braktisim dhe t’i zëvendësojmë me të reja.

Pasqyra anësore


Audi ka prezantuar tashmë lëshimin e makinave pa pasqyra anësore në vitin 2020. Së shpejti, shumë kompani të tjera të makinave do të ndjekin shembullin e Audi. Të gjitha makinat do të kenë kamera të integruar dhe sistemi i mençur do të paralajmërojë një shofer në rast të ndonjë rreziku.

Telekomandat


Teknologjia Smart Home është bërë një pjesë e jetës sonë të përditshme. Të gjitha pajisjet mund të kontrollohen duke përdorur një tabletë ose një smartphone dhe së shpejti, ne nuk do të kemi nevojë të përdorim telekomandë të rregullt.

Kartat e parave të gatshme dhe të kreditit

Në vitin 2017, ndërmarrja TSYS kreu një studim për të përcaktuar metodën më të popullarizuar të pagesës. Vetëm 120 njerëz nga 1.000 të anketuarit kanë preferuar para, ndërsa pjesa tjetër ka zgjedhur kartat e kreditit. Por mosha e kartave të kreditit po merr fund pasi që ju tashmë mund të paguani duke përdorur telefonin e mencur dhe pajisje të tjera.

Çelësat


Në vetëm 20 vjet, ne do të harrojmë plotësisht se si dukeshin çelësat e rregullt të dyerve për shtëpitë ose makinat tona. Teknologjia e ndezjes së një butoni me shtypje në makina nuk është e re dhe thjesht imagjinoni se do të mund të hapni apartamentin tuaj duke përdorur një aplikacion në telefonin tuaj, një komandë zanore ose një skanim të retinës.

Kabllot


Karikuesit e telefonit shumë shpejt do të ndalojnë irritimin e pronarëve të telefonave inteligjentë me tela të shqyer ose të hapur. Do të jemi në gjendje të përdorim valët e radios dhe Wi-Fi për të ngarkuar pajisjet tona. Telat e bezdisshëm nuk do të bëjnë më rrëmujë në shtëpitë ose çantat tona dhe bota jonë do të bëhet shumë futuriste.

Shiringa

Nuk do të ketë ndonjë shiringë në të ardhmen, një lloj i ri i çuditshëm i teknologjisë do t’i zëvendësojë ato. Shkencëtarët dolën me 2 mundësi: injeksione dhe kapsula. Kapsulat do të injektojnë lëngje nëpër lëkurë më shpejt se shpejtësia e dritës. Kapsulat do të përmbajnë gjilpëra të vogla që do të përvetësohen nga sistemi tretës dhe do të  injektojnë ilaçin në qarkullimin e gjakut.

Shërbimet e dorëzimit

Gjatë viteve më të fundit, ne kemi qenë dëshmitarë të shumë eksperimenteve me drone që përpiqeshin të shpërndanin mallra në mënyrë që të zëvendësojnë personat e dorëzimit. Në shumë vende, ky lloj shërbimi i shpërndarjes po fiton popullaritet dhe mund të supozojmë se së shpejti, kutitë fluturuese do të bëhen një gjë e zakonshme.

Nënshkrimet


Gazeta tashmë po luan një rol dytësor dhe sistemet biometrike po përhapen. Makineritë e ATM tashmë mund t’i njohin njerëzit sipas tipareve të fytyrës. Gjithashtu, nënshkrimet, siç i njohim ne, do të zhduken gjithashtu. Falë teknologjisë së njohjes së fytyrës, mjafton të hidhni një vështrim në aparatin tuaj të telefonit.

Qese plastike

Duhen qindra vjet që një çantë plastike të dekompozohet. Kjo është arsyeja pse shumë vende kanë ndaluar përdorimin e qeseve plastike dhe inkurajojnë qytetarët të përdorin metoda alternative të paketimit. Për shembull, ne mund të përdorim qese tekstili që nuk shkaktojnë dëm për mjedisin.

Mausi i kompjuterit

Teknologjitë që lejojnë kryerjen e detyrave të ndryshme duke përdorur lëvizjen e duarve ose të syve, së shpejti do të zëvendësojnë gjërat e njohura. Një mi i kompjuterit do të jetë njëri prej tyre. Ne nuk do ta shohim kursorin e vogël në ekran.

Shpërndaje me dikë që është i interesuar në inovacion!

Leave a Reply