5 sekretet e veturave që vetëm shoferet me përvojë i dinë

Ekspertët e vërtetë të makinave do t’ju tregojnë se disa nga gjërat që mendoni se i dini për makinën tuaj mund të mos jenë të vërteta. Për shumë gjëra që bëni për makinën tuaj, në të vërtetë mund të jenë të panevojshme.

Bateria juaj e makinës mund të mos ketë nevojë të zëvendësohet.


Nëse duket se keni probleme me baterinë e makinës tuaj, instinkti juaj i parë mund të jetë që ta zëvendësoni baterinë. Shpesh, telat e baterisë janë problemi për shkak të gërryerjes. Një hile që mund të përdorin njerëzit për të rregulluar këtë është derdhja e “Coca Cola”-s në tela ndihmon në luftimin e erozionit. Ose mund të jetë më e lirë dhe më e lehtë të rimbushni baterinë në vend.

Është më e rëndësishme të siguroheni që nuk ju ka mbaruar vaji sesa ta mbani vajin të pastër.

Nëse mendoni se duhet të plotësoni vajin e makinës tuaj çdo 10,000km, duhet të dini se ekspertët në të vërtetë sugjerojn të prisni deri rreth 15,000km. Kur bëhet fjalë për vajin e makinës, është më e rëndësishme të siguroheni që makina juaj të mos funksionojë kur vaji është i ndotur. Vaji zakonisht avullon në makinat moderne .

Kontrolloni vazhdimisht frenat.


Kur dëgjoni frenat e makinës tuaj duke bërë një tingull kruajtëse, instinkti juaj i parë është të shkoni t’i zëvendësoni ato. Normalisht, mund të jetë më mirë që frenat të trajtohen për ndryshkje, të cilat mund të hiqen lehtësisht duke e larë. Në përgjithësi, shtresat e frenave nuk kanë nevojë të zëvendësohen derisa të lodhen 90%.

Mos kini frikë nga drita e motorit të kontrollit.


Arsyeja më e zakonshme që drita juaj e motorit të kontrollit shfaqet në pultin tuaj, është sepse kapaku juaj i gazit nuk është i fiksuar sa duhet, duke bërë që oksigjeni të hyjë brenda vijës së gazit. Shpesh, ajo që shfaqet në pultin tuaj varet nga modelimi i çështjeve të automjetit ose softuerit në vend të problemeve aktuale me makinën.

Ju ndoshta nuk keni nevojë për aditivë/shtesa të veçanta

Një specialist i makinës ose mekaniku duhet të sugjerojnë aditivë të caktuar për motorin tuaj, rezervuarin e gazit ose transmetimin për të ndihmuar në përmirësimin e performancës së makinës suaj. Realisht, makina juaj tashmë merr aditivë të veçantë nga benzina dhe vaji i motorit. Gjëja e rëndësishme për të kujtuar është thjesht të ndroni rregullisht vajin.

Shpërndaje me një merakli të veturave!

Leave a Reply