Disa zakonet që mendoni t se janë të mira, por nuk janë

Ne kemi mësuar se cilat zakone të përditshme të cilat mendojmë që janë të mira por mund të jenë të rrezikshme për shëndetin tonë.

Pastrimi i veshëve


Trupat tanë janë mekanizma të përsosur dhe si të tillë, dylli ynë i veshit është krijuar posaçërisht për të kryer “vetë-pastrim”. Dylli i veshit supozohet të lubrifikojë kanalet e veshit dhe t’i mbrojë ata nga bakteret, kërpudhat dhe insektet.

Kur pastroni veshët vetë, mund të merrni rezultatin e kundërt. Kur ndërhyni në kanalin e veshit, shkaktoni një rritje të prodhimit të dyllit të veshit. E tëra çfarë duhet të bëni është të pastroni veshët butësisht me një peshqir të lagur pas dushit ose banjës.

Qëndrimi larg mikrovalës

Furrat me mikrovalë nuk janë aq të dëmshme sa mendojnë shumë njerëz. Për dallim nga rrezet X ose shtretërit për rrezitje, mikrovalët nuk prodhojnë kimikate ose rrezatim jonizues të njohur për shkaktimin e dëmtimit të ADN-së ose mutacioneve gjenetike. Në fakt, kjo pajisje është bërë në mënyrë që rrezatimi elektromagnetik që ai prodhon të mos dëmtojë njerëzit.

Pastroni hundën


Pastrimi i hundës mund të çojë në probleme si infektimi i hundës tuaj me baktere të jashtme të cilat mund të çojnë në një infeksion në hundët tuaj ose në kanalet e sinusit. Në fakt, hunda juaj duhet të pastrohet vetë. Për të hequr qafe gjithçka brenda, mund të fryni hundën me kujdes ose ta lani me ujë dhe kripë. Dhe nëse futni duart në hundë, sigurohuni që ato të jenë të pastra.

Kryqëzimi i këmbëve është i dëmshëm

Për një kohë të gjatë, njerëzit menduan se të ulemi me këmbët e kryqëzuara ishte një mënyrë e shpejtë për të zhvilluar venat me variçe. Por studimet e fundit tregojnë se kjo pozitë nuk çon aspak në venat me variçe. Ju nuk duhet të kaloni shumë kohë në këtë pozicion.

Cila nga këto zakone bëni më shumë? Pasi të keni lexuar këtë artikull, a po planifikoni të hiqni dorë nga ndonjë prej tyre? Na tregoni se çfarë mendoni në seksionin e komenteve më poshtë!

Leave a Reply