Simptomat që prindërit mendojnë se janë të dëmshme por doktorët konfirmojnë se janë në rregull

Është normale të shqetësoheni për fëmijën tuaj kur ata nuk ndjehen mirë. Por pjesa e rëndësishme është të vlerësoni simptomat e tyre dhe të konkludoni nëse ato janë me të vërtetë jo të shëndetshme, apo thjesht një shenjë e diçkaje të mirë. Për të shpërndarë shqetësimet tuaja, Ja çka thonë mjekët për simptomat që tregojnë fëmijët tuaj.

Kollë


Kollitjet janë një shembull tjetër i diçkaje që tingëllon e frikshme, por zakonisht nuk është serioze. Është një simptomë e zakonshme e një virusi ,dhe antibiotikët nuk janë të domosdoshëm. Mjekët rekomandojnë të aplikoni ilaçet shtëpiake dhe të shmangni ushqimet dhe pijet që mund të bëjnë stres shtesë në fyt.

Skuqja


Në foshnjat dhe fëmijët më të vegjël, skuqjet janë një dukuri e zakonshme. Skuqjet e fytyrës janë të padëmshme dhe mund të trajtohen në shtëpi. Sipas mjekëve, duhet të siguroheni që pelenat e fëmijës tuaj janë të thata shumicën e kohës, që lëkura e tyre të mbrohet.

Gjumi


Prindërit janë të vetëdijshëm se fëmijët e tyre kanë nevojë për më shumë gjumë, megjithatë nuk janë të sigurt se sa më shumë. Mjekët pretendojnë se fëmijët e vegjël midis moshës 1 dhe 2 vjeç kanë nevojë për rreth 11-14 orë gjumë, së bashku me ca sy gjumë gjatë ditës.

Sidoqoftë, fëmijët midis moshës 3 dhe 5 vjeç do të flenë për rreth 13-14 orë gjatë natës, pa gjumë gjatë ditës. Kjo është ajo që shqetëson ndonjëherë prindërit, por është plotësisht normale.

Ethet


Ethet janë një shenjë e diçkaje tjetër që po ndodh me fëmijën tuaj. Mund të jetë dhëmbje, një problem në stomak ose një ftohje e zakonshme. Ashpërsia e situatës varet nga temperatura. Nëse nuk kalon 38.5 gradë, mund ta trajtoni në shtëpi. Mjekët thonë se është e rëndësishme që prindërit të mbajnë mend se ethet janë vetëm një pjesë e sistemit të mbrojtjes së trupit dhe nuk është serioze në shumicën e rasteve.

Dhimbjet e kokës


Dhimbjet e kokës u ndodhin fëmijëve aq sa u ndodhin të rriturve. Por shpesh nuk është rezultat i diçkaje serioze. Për t’i ndihmuar ata, sigurohuni që ata të pinë pak ujë dhe se ata kanë një shans për t’u çlodhur. Mjekët gjithmonë rekomandojnë pushim kur fëmijët kanë dhimbje koke.

Dhimbjet e stomakut


Dhimbjet e stomakut janë gjithashtu një dukuri e zakonshme dhe zakonisht ndodhin kur një fëmijë ngopet ose konsumon ushqim që nuk është i mirë për stomakun e tyre. Ndërsa mund të jetë e frikshme, nuk kërkon vëmendjen e mjekut për sa kohë që nuk e ndalon fëmijën tuaj të veprojë normalisht.

Ne sigurisht që nuk jemi të kualifikuar për të dhënë ndonjë diagnozë. Por nëse këto simptoma vlejnë për fëmijën tuaj, ndoshta është ide e mirë të shihni një mjek dhe të kontrolloheni.

Shpërndaje me dikë  që  mund ti ndihmojë  ky informacion!

Leave a Reply