Gratë që flasin shumë jetojnë më shumë , sipas një studimi

 

Herën tjetër që dikush ankohet për sa flisni, konsiderojeni si një lajm të mirë. Komunikimi i gjerë jo vetëm që ju ndihmon të krijoni dhe të ushqeni lidhje më të thella sociale dhe të shpreheni më saktë, ekspertët besojnë se mund të jetë gjithashtu një parashikues i një jetëgjatësie të gjatë.

Gene may explain why women talk more than men: study - New York ...

Është një koncept shkencor popullor që gjatësia e gjithë jetës sonë varet nga gjenet tona. Disa ekspertë madje studiojnë atë që disa e quajnë “gjen i jetëgjatësisë”, i cili është një gjen që është përgjegjës për riparimin e ADN-së në mënyrë më efikase. Hulumtimet e fundit sugjerojnë që jetëgjatësia jonë nuk varet vetëm nga gjenetika, por edhe nga sa flasim.

 

How to skip small talk and have deep conversations - Business Insider

Hetimi, i drejtuar nga doktor Nir Barzilai, studioi 250 të moshuar në moshë midis 95 dhe 100 vjeç, duke u përqëndruar në marrëdhëniet midis personaliteteve të tyre dhe gjenetikës së tyre. Analiza e personalitetit zbuloi disa rezultate zbavitëse. Njerëzit që e perceptuan veten si më pozitiv, gjithashtu kënaqeshin të flisnin shumë.

10 Reasons Actually Talking On The Phone Is The Secret Way To ...

Dhe ata nuk janë të vetmit që kanë arritur në këtë përfundim. Psikiatri spanjoll, Luis Rojas Marcos, shpjegon në librin e tij, “Ne jemi çfarë flasim”, që njerëzit që flasin më shumë se 15,000 fjalë në ditë jetojnë më gjatë se ata që flasin më pak. Sipas Dr. Rojas Marcos, njerëzit që jetojnë duke ndjerë një ndjenjë përmbushjeje, janë më të shëndetshëm dhe gëzojnë jetë më të gjatë.

HIMYM - Cathy Talks A Lot - YouTube

Është interesante, gjetjet e Dr. Rojas Marcos  mund të mbështesin studimet që shpjegojnë pse gratë jetojnë më gjatë se burrat, pasi ato janë gra që zakonisht flasin më shumë për shkak të niveleve të tyre të larta të proteinës FOXP2, e njohur edhe si “proteina e gjuhës”. Shkencëtarët besojnë se nivelet më të larta të FOXP2 i bëjnë gratë të flasin mesatarisht 20,000 fjalë në ditë, ndërsa burrat thonë vetëm rreth 7,000 fjalë në ditë. Është një dallim prej 13,000 fjalësh që vlen të vërehet.

 

A flisni shumë  dhe a ju pëlqen ky lajm i mirë? Apo besoni se gjenetika akoma luan një rol më të rëndësishëm në jetëgjatësi? Na tregoni pse në pjesën e komenteve më poshtë!

Leave a Reply