7 thënie që ju ndihmojnë me stresin e punës

“Përpjekja për të qenë një perfeksionist sjell rritjen e stresit dhe pengon performancën”

Tips for Coping with Stress at Work | Pine Rest Blog

Përsosmëria është e paarritshme, kështu që përpjekja për të arritur përsosmërinë do të dëmtojë vetëm veten. Do të jeni më të stresuar dhe performanca juaj do të vuajë për shkak të kësaj. Në vend që të përpiqeni të jeni perfekt, thjesht bëni të pamundurën dhe krenohuni me atë që keni arritur.

 

“Mirënjohja mund të zvogëlojë stresin dhe ankthin”

The Impact Of Chronic Work Stress On Your Employees

Kur  ndjeni se stresi i punës bëhet tepër i madh, ndryshoni procesin tuaj të mendimit. Në vend që të mendoni për atë që ju streson, mendoni se për çfarë jeni mirënjohës. Të mendosh në këtë mënyrë mund të të ndihmojë stresin tënd në perspektivë dhe të të ndihmojë ta kalosh atë.

 

“Të besosh se duhet të bësh diçka në përsosmëri është një recetë për stresin, dhe do ta shoqërosh atë stres me detyrën dhe kështu do të kushtëzosh veten që ta shmangësh atë”

Two in three Romanians are very stressed at work | Romania Insider

Siç shpjegohet në një citat të mëparshëm, përpjekja për përsosmëri është e dëmshme për përparimin tuaj. Kur e bëni këtë, po aplikoni mendime negative në detyrën që po punoni. Ky mentalitet e bën stresin në lidhje me punën vetëm më keq sepse do të filloni të stresoheni thjesht duke menduar për punën.

 

“Një nga mënyrat më të mira për të reduktuar stresin është të pranoni gjërat që nuk mund t’i kontrolloni”

Type 2 diabetes: Work stress may raise risk in women

Ju nuk mund të kontrolloni gjithçka, kështu që mund të jeni të mbërthyer në disa situata që nuk ju pëlqejnë. Mësoni të pranoni këto situata, sepse nëse nuk mund ta ndryshoni, mund të mos stresoheni për këtë. Kur mësoni të pranoni gjëra që nuk mund t’i kontrolloni, do të vini re gjithashtu që nivelet e stresit tuaj të ulen gjithashtu.

 

“Nëse jeni të shqetësuar nga ndonjë gjë e jashtme, dhimbja nuk është për shkak të sendit në vetvete, por për vlerësimin tuaj për të; dhe kjo ju keni fuqinë të tërhiqeni në çdo moment”

Forcat e jashtme nuk mund t’ju shkaktojnë dhimbje. Reagimi juaj ndaj stresorëve është ajo që krijon dhimbjen. Shtë thelbësore të ndaloni mbivlerësimin e ashpërsisë së një situate në mënyrë që të mund të reagoni në mënyrë të duhur.

Pra, herën tjetër që diçka në punë po ju streson, ndaloni t’i jepni asaj aftësi. Merni frymë thellë dhe mbani gjithmonë parasysh se kjo forcë e jashtme nuk duhet t’ju shkaktojë dhimbje.

 

“Stresi, ankthi dhe depresioni shkaktohen kur jetojmë për të kënaqur të tjerët”

7 Easy Practices to Reduce Work Stress | Inc.com

Nëse jetoni për të kënaqur shefin tuaj, shpesh do të stresoheni në punë. Në vend të kësaj, jetoni për të kënaqur veten ndërsa jeni ende duke përmbushur kërkesat tuaja të punës. Kur të bëni më të mirën, do të jeni më të kënaqur dhe më pak të stresuar.

 

“Mendja krijon një vetëdije të përqendruar, Kur ju bëni një gjë në një kohë, ju jeni të garantuar rezultate të shkëlqyera. Nëse bëni shumë gjëra në të njëjtën kohë, kjo rrënon qarqet tuaja nervore, Përqendrohuni në një gjë në një kohë”

Turning off your work phone and emails could help reduce after-hours work stress | The Star

Shpesh, stresi në punë vjen nga të bërit shumë për të bërë menjëherë. Në vend të kësaj, provoni të grumbulloni ngarkesën tuaj të punës dhe të plotësoni një gjë në një kohë. Kur të përpiqeni të bëni shumë në të njëjtën kohë, nuk do të jepni gjithçka për detyrat. Do t’ju pengojë performancën tuaj, do t’ju stresojë dhe do t’ju bëjë të ndjeheni të mbingarkuar.

Shpërndaje  me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply