Disa gjëra të paqarta që duhet ti shikoni kur jeni në një hotel

 

 

Kontrolloni dyshekun

10+ Unobvious Things to Do As Soon As You Enter Your Hotel Room

Ju mund të mendoni se të metat e  shtratit ndodhin vetëm në hotele me kosto të ulët, por nuk është gjithmonë çështje luksi pasi që metet të shtratit mund të transferohen edhe në hotele me 5 yje përmes rrobave dhe sendeve personale të një mysafiri. Kur të arrini në dhomën tuaj, kontrolloni së pari shtratin. Kërkoni njolla ose pika të vogla kafe dhe të zeza në mbulesa, pastaj tërhiqni mbulesën e shtratit dhe çarçafët, dhe inspektoni gjithashtu dyshekun. Nëse gjeni diçka, shkoni direkt në pritje.

 

Përdorni peceta sanitare për të pastruar gjërat që patjetër preken shumë (si pullat e derës ose telekomanda e televizorit).

10+ Unobvious Things to Do As Soon As You Enter Your Hotel Room

Një hap tjetër i rëndësishëm është pastrimi i shpejtë i gjërave më të zakonshme që të gjithë prekin në dhomë, si dorezat e derës, dorezat e gardërobës dhe telekomanda e televizorit. Një studim tregoi që telekomandat e TV janë në listën e artikujve më të papastër që gjenden në dhomat e hotelit. Mundohuni të përdorni peceta anti-bakteriale për të pastruar ato sipërfaqe ose të përdorni pak alkool në një ind.

 

Sigurohuni që karta juaj të funksionojë dhe që dera e dhomës të bllokohet.

10+ Unobvious Things to Do As Soon As You Enter Your Hotel Room

Kur t’ju tregojnë në dhomën tuaj, mos harroni të kontrolloni nëse karta juaj e hotelit funksionon dhe, më e rëndësishmja, kuptoni se si funksionon  ato zakonisht vijnë me udhëzime. Gjithashtu, shikoni nëse dera juaj bllokohet si duhet. Shumica e njerëzve mendojnë se thjesht bllokohet automatikisht, por është mirë të jesh i sigurt se atje nuk ka ndonjë mosfunksionim. Bllokimi i derës si kur jeni jashtë ashtu edhe kur jeni brenda, është opsioni më i sigurt.

 

Bllokoni dritaret dhe dyert e ballkonit, veçanërisht nëse keni fëmijë.

10+ Unobvious Things to Do As Soon As You Enter Your Hotel Room

Kjo është më së shumti një masë që duhet të merret gjatë një pushimi familjar, por gjithashtu zbatohet si një masë sigurie edhe për këdo tjetër. Sigurohuni që të kyçni dritaret dhe dyert e ballkonit, veçanërisht nëse dhoma juaj është e vendosur në një dysheme të lartë. Fëmijët mund të jenë shumë kurioz, prandaj është më mirë të keni siguruar dhomën dhe të filloni me të gjithë faktorët e rrezikut. Për të rriturit, është një mënyrë tjetër për të siguruar që askush nuk do të ngatërrohet me privatësinë tuaj.

 

 Sigurohuni që telefoni në dhomën tuaj të funksionojë.

10+ Unobvious Things to Do As Soon As You Enter Your Hotel Room

Ky është njëkohësisht një rregull sigurie dhe komoditeti. Sigurohuni që keni një linjë operative dhe se telefoni juaj funksionon mirë. Nga shërbimi në dhomë te shtëpia dhe për mbështetjen e urgjencës, diçka që kërkon një lidhje me tavolinën e përparme mund të ndodhë dhe është mirë të siguroheni që jeni i lidhur.

 

Lexoni hartën e arratisjes dhe lokalizoni daljet në dispozicion.

10+ Unobvious Things to Do As Soon As You Enter Your Hotel Room

Të gjithë ndoshta e kemi parë që ka një hartë arratisje në pjesën e pasme të derës së dhomës së hotelit. Por pak prej nesh kanë kaluar kohë në të vërtetë duke studiuar dhe përkushtuar në kujtesë daljet më të afërta të emergjencës. Disa hotele madje vendosin planet e tyre të evakuimit në nivelin e tokës. Ka rreth një duzinë situatash emergjence që mund të godasin në çdo kohë, nga një zjarr në një katastrofë natyrore. Për të qenë të sigurt, duhet të jemi të përgatitur.

 

Sigurohuni që të mos ketë kamera të fshehura përreth.

10+ Unobvious Things to Do As Soon As You Enter Your Hotel Room

Kjo është e vështirë, por ne jetojmë në epokat e teknologjisë dhe duhet të jemi të përgatitur për gjithçka. Edhe pse nuk është shumë e zakonshme në hotele, ekziston gjithmonë një “nuk e dini kurrë” kur bëhet fjalë për kamerat e fshehura. Bëni një kontroll në dhomën tuaj për objekte të gabuara, pajisje të çuditshme ose drita të kuqe dhe detektorë të dyfishtë tymi në një dhomë.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply