Cilat janë 7 përparësitë kryesore që duhet të keni në jetë?

 

Misioni juaj i jetës    

Living Life on Purpose – Your Personal Mission Statement - Depth Not Width Brand Blog

Misionet tuaja të jetës janë përparësitë që ju japin kuptim dhe lumturi. Këto janë ato që ju bëjnë të jetoni përtej të qenit i suksesshëm, por gjithashtu punoni për diçka domethënëse në jetë. Çfarë doni nga jeta? Kur u jepni përparësi atyre gjërave pa kompromentuar përkushtimin tuaj ndaj tyre, gjithmonë do të përfundoni duke arritur qëllimet tuaja.

 

Shëndeti fizik

Physical health: Taking care of your body helps care for your mind | US

Shëndeti juaj është shumë i rëndësishëm dhe duhet të jetë i pari në listën tuaj të përparësive. Ai përcakton prosperitetin, rehatinë dhe qëndrimin tuaj të përgjithshëm.

Shëndeti i keq ju heq lumturinë dhe zvogëlon produktivitetin tuaj të përgjithshëm. Kjo është arsyeja pse ju duhet të prisni ciklin e shëndetit të dobët.

Ja pse mirëqenia juaj fizike duhet të jetë në listën tuaj të përparësive:

  • Ju mund të jeni më produktiv dhe të përqendruar vetëm kur jeni të shëndetshëm.
  • Cilësia e gjumit do të përmirësohet.
  • Do të keni një humor më të mirë kur ndërveproni me njerëzit e tjerë.
  • Ju do të jeni më energjikë për të përmbushur misionin tuaj jetësor.
  • Do të keni vetëvlerësim të mirë. Sëmundja ju heq besimin.
  • Bëni këto për të përmirësuar shëndetin tuaj:

Hani një dietë të ekuilibruar, zhvilloni një rutinë të fortë ushtrimesh dhe mos e harroni gjumin.

Koha cilësore me familjen

4 Keys to Spending more Quality Time with your Family

Kur jeni duke kaluar një kohë të keqe në punë, shtylla e parë e mbështetjes është gjithmonë familja juaj. Koha e kaluar me familjen rrit vetëvlerësimin tuaj, promovon zakone pozitive dhe ndërton kujtime.

Jepni përparësi kalimit të kohës me familjen tuaj të ngushtë dhe bëjeni atë kohë të vlefshme. Ushtroni ose punoni së bashku, bëni një shëtitje pas darkës, zgjidhni një libër për ta lexuar së bashku, gatuar ose për të ngrënë së bashku. Përcaktoni përparësi së bashku!

 

Marrëdhëniet e shëndetshme

4-H Is Helping Kids Plant The Seeds For Healthy Relationships : NPR Ed : NPR

Marrëdhëniet janë të rëndësishme në gjetjen e kuptimit dhe qëllimit në jetë. Pas familjes suaj, miqtë, kolegët ose anëtarët e komunitetit tuaj luajnë role të rëndësishme në jetën tuaj përtej asaj që mund të imagjinoni.

 

Shendeti mendor

AI's Potential to Diagnose and Treat Mental Illness

A jeni gjithmonë i zënë me punë, angazhime shoqërore, studime, familje dhe aktivitete të përditshme? Nëse po, atëherë duhet të keni përparësi për shëndetin tuaj mendor. Vendosni një rutinë për të hetuar se si ndiheni kur jeni i zënë ose jeni duke punuar shumë.

 

 Financat

Economy and finances: How are Americans doing with their money?

Paraja nuk është e parëndësishme. Ndërsa mund të mos blejë lumturi, ju duhet të fitoni të paktën mbi ato që ju duhen për të qëndruar të lumtur. Jeta mund të jetë e mjerueshme kur jeni duke luftuar për të paguar faturat ose për të ushqyer veten, prandaj jepni përparësi financave tuaja!

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply