8 Shenja kanceri mund të rritet në trupin tuaj

 

 

Lëkura irrituese

10 Signs Cancer May Be Growing In Your Body

Kanceri trajtohet si një bakter në trup nga sistemi juaj imunitar. Qelizat e bardha të gjakut janë mobilizuar në përpjekje për ta shkatërruar atë. Për shkak të kësaj, rrjedha e gjakut është rritur në zonën e një rritje kanceroze dhe zona mund të ndjehet e ngrohtë, të duket e kuqe, të ndryshojë ngjyrën, të ndihet e ngushtë ose të kruhet.

 

Plagë që nuk shërohen

Diabetes and Wound Healing

Nëse keni një prerje ose dëmtim tjetër në sipërfaqen e lëkurës tuaj dhe po kërkon shumë kohë për tu shëruar ose vëreni pak përparim, është një shenjë që kanceri mund të rritet në trupin tuaj. Sistemi juaj imunitar duhet të ketë përparësi në zonat e mbrojtjes dhe kanceri merr përparësi për të gjitha burimet e disponueshme trupore, përpara plagës tuaj të vogël. Kini kujdes të shkëlqyeshëm për të mbajtur plagën të pastër dhe merrni parasysh shqyrtimin e gjakut për të qenë të kujdesshëm.

 

Gunga të gjuhës ose gojësWhat Does Mouth Cancer Look Like? 5 Pictures of Mouth Cancer

Gungat brenda gojës, mishit të dhëmbëve ose fytit, veçanërisht gunga me ngjyrë të bardhë, mund të jenë një arsye për shqetësim.

 

Probleme në gëlltitje, dispepsi ose humbje të oreksit

Home Remedies for Loss of Appetite | Top 10 Home Remedies

Çdo gjë që prish ndjeshëm procesin tuaj të tretjes është arsye për shqetësim sepse dëmton aftësinë e trupit tuaj për të marrë ushqim nga ushqimi që hani. Si rezultat, funksionet trupore natyrore (të tilla si shërimi) vuajnë.

 

Ndryshimet në lëvizjet e zorrëve

Change in bowel habits: Causes and when to see a doctor

Çdo gjë që duket ndryshe nga jashtëqitja juaj e zakonshme mund të jetë një arsye për shqetësim, veçanërisht nëse kjo simptomë zgjat për më shumë se dy ditë. Për shembull, gjetja e gjakut në jashtëqitje mund të nënkuptojë kancer të zorrës së trashë, por gjithashtu mund të shkaktohet nga një faktor më pak serioz. Hapi tjetër duhet të jetë kërkimi i ndihmës së një profesionist mjekësor menjëherë për vlerësim.

 

Ndryshime të tjera që mund të kërkoni, sipas Shoqatës Amerikane të Kancerit, do të përfshinin dhimbje gjatë eliminimit, jashtëqitje me ngjyrë shumë të errët ose me dritë, kapsllëk ose diarre, ose mukus. Kërkoni ekzaminimin dhe diagnozën e një profesionist mjekësor të besuar nëse shqetësoheni për ndonjë nga këto shenja.

 

Ndryshimet në urinim

Supplements and Urine - Ask The Scientists

Ngjashëm me funksionimin normal të zorrëve, funksioni juaj i fshikëzës duhet të jetë mjaft i rregullt. Ndryshimet në fuqinë e rrjedhjes së urinës, ngjyrës, aromës, pranisë së shkumës ose veçanërisht të gjakut të dukshëm, duhet të kontrollohen menjëherë për mundësinë e rritjes së kancerit në trupin tuaj.

 

Gjakderdhje

A hydrogel that can stop bleeding from an artery - Tech Explorist

Gjakderdhja e pashpjegueshme që nuk mund të llogaritet nga një cikël menstrual duhet të kontrollohet shpejt. Gjaku nga mitra, thitha ose në ndonjë jashtëqitje trupore duhet të ekzaminohet.

 

Ndryshimet e zërit

Voice Box (Laryngeal) Cancer - ENT Health

Kanceri i laringut mund të shkaktojë që zëri juaj të ndryshojë lartësinë dhe tonin. Ndryshimet në zërin tuaj janë një shenjë se kanceri mund të rritet në trupin tuaj.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky infromacion!

Leave a Reply