7 gjërat që nuk duhet t’i thoni kurrë fëmijës tuaj

“Ndalo së qari tani!”Why do kids cry so much? The science behind sobbing

Këtu është një nga gjërat që nuk duhet t’i thoni kurrë fëmijës tuaj. Mendoni për këtë. A do t’ia thoshe këtë një shoqeje që sapo humbi punën e saj ose po kalonte një ndarje? Me siguri jo. Atëherë pse do t’ia thuash fëmijës kur po kalon një kohë të përafërt? Fëmijët ndjejnë emocione të forta po aq sa të rriturit. Ata duhet ta dinë se është në rregull të ndjehen të frikësuar, të trishtuar, të zemëruar ose të mbingarkuar një herë në një çast.

 

“Hani perimet tuaja, ato janë të mira për ju! “

The 15 Best Ways for Parents to Handle Fussy Eaters

T’i thuash fëmijës tënd të hajë një ushqim sepse është i shëndetshëm mund të të dëmtojë plotësisht. Ajo që ata dëgjojnë kur ju thoni ushqim “të shëndetshëm” është se ata mendojnë se”ka shije të rëndë ose të keqe”, gjë që mund t’i bëjë ata të dëshirojnë ta refuzojnë atë ushqim edhe më shumë. Në vend që të përqendroheni tek shëndeti, provoni të përqendroheni në shije ose argëtim. Tregoni atyre se sa është brokoli i shijshëm.

 

 “Ti je i shëndosh” ose “Do të shëndoshesh”.

AHA Guidelines and Recommended Sugar Intake for Kids - FamilyEducation

Duke u thënë fëmijëve se janë “të trashë” thjesht do të dëmtojë ndjenjat e tyre, do të dëmtojë vetëvlerësimin e tyre ose do të shkaktojë stres të shtuar dhe ushqim të çrregulluar. Plus, nuk do t’i ofrojë fëmijës tuaj asgjë në mënyrë që të inkurajojë ose udhëzojë se si të dobësohet.

 

“Mos veproni si një foshnje e vogël! ”

Children of narcissistic parents are either a favourite or a scapegoat - Insider

Nëse një fëmijë është duke u përfshirë në një sjellje që të duket bebetike, kushtoji vëmendje kontekstit dhe përpiqu të përcaktosh shkakun themelor. Fëmijët ndonjëherë tërhiqen nga sjelljet më të reja kur janë të frikësuar ose të shqetësuar Në vend që t’i turpëroni, gjë që nuk arrin asgjë, provoni të akordoheni për të kuptuar se çfarë i shqetëson në të vërtetë.

 

“Ke bërë një punë të shkëlqyeshme por”

A Better Way to Say "Good Job" to Your Kids

Kur i jepni lavdi fëmijës tuaj dhe menjëherë e ndjekni atë lavdim me një “por” është diçka që nuk e bënë të ndihet fëmijën tuaj mirë. Këtu është një tjetër nga ato gjëra që nuk duhet t’i thoni kurrë fëmijës tuaj. Komplimenti juaj humbet plotësisht, sepse gjithçka që fëmija juaj mban mend është pjesa e dytë negative.

 

“Duhet të qetësohesh!”

10 positive parenting phrases to stay calm when you're on the verge, mama - Motherly

Kjo zakonisht ndodh gjatë një shpërthimi emocional ose zemërimi, dhe është po aq e dobishme sa hedhja e gazit në një zjarr. Nëse fëmija juaj mund të qetësohet, ata nuk do të ishin duke qarë .Në këtë pikë është e tepërt për ta. Ti thoni atyre që të “qetësohen” do të zhvlerësojë vetëm emocionet reale që po ndiejnë.

 

“Pse nuk mund të jesh më shumë si motra / vëllai yt?”

3 Ways to Deal with Parents Treating Other Siblings Better

Kjo është një mënyrë e mirë për të filluar një kompleks inferioriteti, ose potencialisht ta hidhni ekuilibrin e njësisë tuaj familjare. Mund të largojë gjithashtu fëmijën tuaj nga vëllezërit e motrat e tij, ose të ndezë rivalitetin e vëllezërve. Çdo fëmijë është i veçantë. Secili do të ketë grupet e veta të forta dhe të dobëta. Prisni dhe festoni dallimet unike të secilit! Mos luani favoritët.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply