7 mënyra për të hequr në mënyrë të sigurtë diçka që ka ngecur në syrin tuaj

Lani duart para se të prekni sytë.

 7 Ways to Safely Remove Something Stuck in Your Eye

Ky hap harrohet lehtë, veçanërisht në rastet kur dëshironi të hiqni irrituesin sa më shpejt që të jetë e mundur. Sidoqoftë, është shumë e rëndësishme që para se të prekni sytë, duart tuaja të jenë pa mikrobe. Ju do të zvogëloni rrezikun për të marrë baktere të padëshiruara ose edhe më shumë papastërti në sytë tuaj, duke shmangur disa kushte shumë të pakëndshme të syve.

 

Mundohuni të mbyllni sytë dhe lejoni që lotët të lahen. Mos e fërkoni syrin tuaj.

7 Ways to Safely Remove Something Stuck in Your Eye

Fërkimi i syve është një reagim i natyrshëm që pothuajse të gjithë kanë kur ndiejnë se diçka i bie në sy. Por kjo në fakt mund të shkaktojë edhe më shumë dëmtime në sytë tuaj. Kështu që përpiquni ta luftoni këtë dëshirë dhe përpiquni të hiqni rërën ose pluhurin duke e mbyllur dhe hapur shumë here syrin. Kjo është mënyra normale në të cilën trupi juaj i mban sytë tuaj të sigurt nga objekte potencialisht të rrezikshme dhe kjo thjesht mund të ju ndihmojë për të liruar syrin tuaj nga irrituesi.

 

Shikoni nëse mund të dalloni atë që keni në sy.

7 Ways to Safely Remove Something Stuck in Your Eye

Pasi të jeni në një vend të ndriçuar mirë, thjesht shikoni lart, pastaj poshtë dhe anash. Shihni nëse mund ta dalloni menjëherë objektin. Nëse nuk mund ta gjeni menjëherë, mund të ndodhet në pjesën e brendshme të njërit prej qepallave.

 

Merrni kokrrat e vogla rëre ose pluhuri me një lëvizje rrotulluese, duke përdorur nmajen e pastruesve të veshëve.

7 Ways to Safely Remove Something Stuck in Your Eye

Nëse gjeni një objekt brenda qepallës tuaj, mund të përpiqeni ta nxirrni atë me një majë të pastruesve të veshëve të lagur . Mbajeni qepallën me një gisht dhe më pas vendoseni shtupën kundër tij. Me një lëvizje rrotulluese, duke mbajtur larg syrit, mund ta nxirrni irrituesin në mënyrë të sigurt.

 

 Futni syrin në ujë (të pastër).

7 Ways to Safely Remove Something Stuck in Your Eye

Mbushni kupën deri në gjysmë me ujë të freskët dhe lani syrin. Anoni kokën mbrapa dhe hapni syrin gjerë. Lëvizni syrin nga njëra anë në tjetrën dhe lart e poshtë për të lejuar që lëngu të lajë të gjitha pjesët e syrit.

7 Ways to Safely Remove Something Stuck in Your Eye

Një opsion i tjetër është të mbani syrin në pak ujë të rrjedhshëm, ose nga çezma ose dushi. Mbajeni qepallën e poshtme pak poshtë me kokën të anuar në njërën anë. Bëni një rrjedhë të vogël uji që të nxjerrë jashtë objektin e padëshiruar.

 

Le të ju ndihmojë ndonjë mik.

7 Ways to Safely Remove Something Stuck in Your Eye

Nëse keni probleme, gjithmonë mund t’i kërkoni një shoku të bëjë ekzaminimin për ju. Ky person është ndoshta pak më i qetë dhe mund të kërkojë copën e mbërthyer në syrin tuaj. Tërhiqni qepallën tuaj poshtë dhe shikoni lart, aq ngadalë sa shoku juaj të ketë një shans për të ekzaminuar syrin tuaj mirë. Sigurohuni që ai ose ajo të lajë duart e tyre së pari!

 

A ju ka ngecur ndonjëherë diçka në sy? A keni ndonjë përvojë duke përdorur ndonjë nga këto teknika? Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply