6 arsyet se përse nuk po i arrini qëllimet e juaja

 Zhvendosja e fokusit nga shpërblimi në përpjekje

11 Reasons Why We Fail to Achieve Our Goals

Të mendosh për rezultatin përfundimtar dhe të arrish fitoren e arritjes së një qëllimi është emocionuese: “Mezi pres derisa të marr atë titull të ri pune” ose “Unë do të dukem kaq mirë në plazh këtë verë” kjo mund të jetë një motivë i shkëlqyeshëm. Është e lehtë të fillosh një gjë plot energji dhe motivim në fillim sepse fokusi ynë është tek rezultati përfundimtar.

 

Qëllimet janë të papërcaktuara ose joreale

Ndoshta dëshironi të shkruani një roman ose të bëheni ylli tjetër viral i YouTube-s. Epo, kjo është e mrekullueshme dhe nuk ka asgjë të keqe me këtë, por si planifikoni të bëni që të ndodhë ndonjë nga këto? Pa një përcaktim të qartë të qëllimeve tuaja, ato janë thjesht fantazi dëshirash.

 

 Ka shumë gjëra në pjatën tuaj

How Doing Less Allows You to Accomplish More | Inc.com

Të kesh shumë qëllime në të njëjtën kohë nuk është një gjë e keqe. Sidoqoftë, të kesh kaq shumë qëllime sa asgjë nuk merr përparësi, do të japë rezultate të dobëta përreth. Nëse ndiheni sikur nuk e keni përmbushur kurrë plotësisht një detyrë ose nuk mund të shihni se cilat gjëra janë një përparësi kryesore, ka shumë mundësi që të keni vendosur shumë qëllime në të njëjtën kohë.

 

Justifikime, justifikime dhe më shumë justifikime

Të gjithë bëjnë justifikime herë pas here. Disa justifikime mund të jenë të vlefshme, por disa janë thjesht distancim motivi.Justifikimet janë një lehtësi kur bëhet fjalë për të braktisur një qëllim, por ato gjithashtu  paralizojnë punën dhe vullnetin tuaj. Nëse nuk mbahen ato nën kontroll, arsyetimet mund të prishin çdo qëllim që përpiqeni. Nëse e ndieni veten në rrezik të ndiqni një qëllim, hidhni një vështrim të mirë dhe pyesni veten nëse arsyeja është e vlefshme apo thjesht një justifikim i thjeshtë dhe i pakuptimtë.Megjithatë, shmangia e marrjes së rreziqeve nuk është asnjë mënyrë për të kaluar nëpër jetë. E mira është që duke parë arsyen pse mund të keni frikë se mos dështoni, ju mund të mësoni ta kapërceni atë dhe të mos lejoni që ajo të sabotojë qëllimet tuaja.

Frikë nga dështimi

Discover How to Overcome the Fear of Failure

Mos arritja e një qëllimi për shkak të frikës nga dështimi është gjymtuese dhe një pasiguri që mund t’ju mbajë seriozisht në jetë. Askush nuk dëshiron të dështojë dhe frika e dështimit shpesh buron nga nevoja për perfeksionizëm.Megjithatë, shmangia e marrjes së rreziqeve nuk është asnjë mënyrë për të kaluar nëpër jetë. E mira është që duke parë arsyen pse mund të keni frikë se mos dështoni, ju mund të mësoni ta kapërceni atë dhe të mos lejoni që ajo të sabotojë qëllimet tuaja.

Mosarritja e parashikimit të pengesave

Gjeni çfarë? Ai synimi juaj fantastik, me shkëlqim, me planin shumë të mirë për të dështuar, pothuajse me siguri nuk do të shkojë në mënyrë të përsosur për të planifikuar. Problemet lindin dhe pengesat ju pengojnë  kështu funksionon gjithësia. Nëse nuk arrini të planifikoni për disa nga këto probleme para kohe, ato thjesht mund t’ju ndalojnë të arrini qëllimin tuaj plotësisht.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

Leave a Reply