Terapistët shpjegojnë se si ta zhvilloni vetëbesimin tuaj në 4 hapa të thjeshtë

Keni një ide se kush dëshironi të bëheni dhe çfarë doni të arrini

Nëse nuk keni asnjë ide se çfarë dëshironi në jetë, nuk dini se cilat cilësi duhet të zhvilloni në vetvete ose cilat hapa duhet të ndërmerrni. Pra, së pari duhet të bëni një listë të tipareve të karakterit për të cilat dëshironi të punoni dhe qëllimeve që dëshironi t’i vini vetes. Në këtë mënyrë, ju keni një ide të qartë se në cilin drejtim duhet të merrni jetën tuaj. Mos i vini asnjë kufizim vetes për këtë ushtrim,  dilni  nga gjithçka dhe shkruani të gjitha cilësitë që dëshironi në veten tuaj më të lartë, si dhe ëndrrat tuaja më të larta.

ADHD and Self-Esteem: Helping a Child Believe In Themselves

Ju nuk mund të keni besim se mund t’i arrini këto ëndrra në gjendjen tuaj të tanishme, por largojeni atë mendim negativ nga mendja juaj për disa sekonda të shkurtra. Mos harroni se ju mund të arrini gjithçka në të cilën vendosni mendjen tuaj  kjo thjesht kërkon vullnet dhe besim në veten tuaj.

 

Praktikoni pohimet pozitive

Nëse doni të arrini një marrëdhënie më pozitive me veten dhe të rritni besimin tuaj, do të dëshironi të përfshini disa pohime pozitive në rutinën tuaj të përditshme. Para punës ose shkollës çdo mëngjes, shkruani disa fraza motivuese të tilla si “Unë e dua veten” ose “Unë tërheq gjëra të bukura në jetën time”. Në këtë mënyrë, ju do ta filloni ditën në një notë pozitive dhe do të vendosni tonin për pjesën tjetër të ditës.

Ju mund t’i shkruani ato në disa karta të vogla dhe t’i sillni me vete në mënyrë që t’u referoheni atyre gjatë gjithë ditës. Ne të gjithë kemi nevojë për një inkurajim, dhe pohimet bëjnë një mënyrë të shkëlqyeshme për të rivendosur trurin tuaj dhe për ta paraqitur atë për pozitivitet.

 

Sfidoni çdo mendim të dëmshëm dhe negativ që ju del në kokë

Njerëzit kanë mijëra mendime çdo ditë, shumica e tyre përsëriten nga dita e mëparshme. Kështu që, kur keni mendime vetëmundësuese, mos harroni se nuk keni pse t’i besoni. Meqenëse mendimet tuaja janë kalimtare, nuk duhet të vendosni shumë stok në to. Meditimi mund t’ju ndihmojë të hiqni veten nga mendimet tuaja dhe të fitoni qartësi nëse luftoni me mendjen e majmunit.

Keni qëndrim të një fituesi

8 problems caused by low self-esteem: how to boost self esteem

Jeta varet nga qëndrimi ynë në lidhje me të. Meqenëse krijojmë realitete të ndryshme bazuar në mendimet tona më të përhapura, të gjithë kemi përvoja të ndryshme. Nëse dëshironi të keni një jetë më të kënaqshme, duhet të punoni në përmirësimin e qëndrimit tuaj dhe shikimin e rreshtimit të argjendit sa herë që është e mundur. Kjo nuk vjen lehtë për të gjithë, por me praktikën, ju mund të filloni të keni përvoja më pozitive kur mendimi juaj zhvendoset. Nëse besoni se gjëra të mira me gjithë zemër do të ndodhin, atëherë ato do të ndodhin për shkak të qëllimeve dhe energjisë që po nxirrni.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!