7 simptoma të habitshme të stresit për të cilat askush nuk flet kurrë

Lodhje kronike

stress symptoms

Të ndjeheni sikur dëshironi të flini gjatë gjithë kohës mund të jetë një shenjë që po përjetoni stres. Stresi i jetës së përditshme është i zakonshëm për të gjithë, por stresi që shkakton lodhje kronike është i ndryshëm. Ky lloj i stresit shkakton lodhje emocionale që nuk lë pas. Mund t’ju ​​bëjë të ndiheni gjithmonë të përgjumur dhe të lodhur sepse stresi kronik ju lodh.

 

Ndjenjë tepër emocionale

Stresi mund të rrisë emocionet tuaja, kështu që ndiheni të mbingarkuar. Ndjenjat si frika, zemërimi ose zhgënjimi mund t’ju mbajnë në avantazh. Ju mund të ndjeni ngushtësi në zgavrën tuaj të gjoksit ose të keni mendime garuese. Ndoshta ju ndiheni sikur bota juaj po ju zhyt. Ose madje mund të ndiheni të paaftë për t’u marrë me ndonjë gjë ose me dikë të tillë si puna, fëmijët ose bashkëshorti juaj për shkak të stresit tuaj të fortë emocional.

 

Rënia e flokëve

21 Causes of Hair Loss and How to Treat It | Health.com

Studimet tregojnë se stresi ekstrem i vazhdueshëm mund të shkaktojë humbje të flokëve. Disa sëmundje shkaktojnë rënie të flokëve, por nëse mjeku juaj ju ka testuar për këto sëmundje dhe nuk ka prova përfundimtare, ka diçka që nuk shkon, atëherë stresi ka të ngjarë të jetë shkaku. Kur presioni juaj largohet, flokët tuaj ndoshta do të rriten përsëri.

 

Flokët tuaja janë duke u thinjur shpejt

Përrallat e grave të vjetra tregojnë përralla për njerëzit që bëhen gri brenda natës, por kjo nuk mund të ndodhë. Por stresi kronik mund të bëjë që ju të bëheni gri me kalimin e kohës. Ju mund ta shihni këtë të ndodhë me ata që zyrtarët e zgjedhur që hyjnë në zyrë me flokë të errëta dhe pas katër vjetësh, ata largohen nga pozicioni me flokë të thinjura para kohe. Sistemi juaj nervor është përgjegjës për përgjigjet e njohura të “luftës ose fluturimit” që ndikojnë në pigmentin tuaj, i cili u jep flokëve ndryshimin e ngjyrës së tyre. Hormonet e stresit bëjnë që qelizat e pigmenteve të ndalojnë prodhimin, kështu që nuk bëhet asnjë pigment i ri, që do të thotë pa ngjyrë të flokëve.

 

Sëmuren lehtë

Stresi mund të ulë sistemin tuaj imunitar, kështu që sëmureni gjithë kohën. Nëse jeni gjithmonë duke luftuar një të ftohtë ose kapni çdo virus që shfaqet në zyrën ose shkollën tuaj, ka shumë mundësi që sistemi juaj imunitar të shtypet. Nëse jeni të stresuar, trupi juaj shkon në gatishmëri, duke u përpjekur për të luftuar kërcënimin. Kjo i shkakton trupit tuaj duke ulur qelizat e bardha të gjakut dhe rrit nivelet e kortizolit në mënyrë që trupi juaj të mos mund të luftojë sëmundjen.

 

Shpërthimet e lëkurës

 

Stress Can Hurt Your Health | Health.com

Ndarjet në fytyrën tuaj mund të jenë një shenjë e stresit. Zorra juaj ndikohet nga stresi. Mund të bëjë që sistemi juaj tretës të mos funksionojë si duhet, duke ju bërë të ndiheni të plogësht. Kur stomaku juaj nuk po funksionon si duhet, bakteret dhe toksinat grumbullohen në trupin tuaj, duke shkaktuar probleme të lëkurës si ekzema ose psoriaza.

 

Nuk mund të përqendroheni në detyra

Të qenit i stresuar tepër e ndërpret aftësinë tuaj për t’u përqëndruar në detyrat tuaja. Mendja juaj endet. Ju mendoni për gjërat për të cilat ndiheni të stresuara. Ju mund të përpiqeni të riktheheni në punë vetëm për të humbur gjurmët se ku ishit përsëri .Nëse po përjetoni mungesë të përqendrimit për shkak të stresit, provoni këto mënyra për t’u rikthyer në rrugën e duhur.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!