Ekspertët zbulojnë 6 mënyra për t’u marrë me abuzimin verbal

 

Mësoni të defektoni abuzimin verbal

verbal abuse

Shumë viktima të abuzimit e gjejnë veten duke supozuar së dyti ndodhjen e abuzimit. Ata mund të ndihen të pasigurt nëse diçka që po përjetojnë vërtet është abuzim ose nëse janë të ndjeshëm. Kjo është arsyeja pse të mësuarit për të zbuluar tiparet kritike të abuzimit verbal është kaq e rëndësishme.

 

Thirrja e emrit

Ka shumë pak justifikime për të thirrur dikë tjetër me emër ose për t’i fyer me fytyrë nënkuptuese. Thirrja e emrit mund të përfshijë përdorimin e fyerjeve, sharjeve ose madje edhe sharjeve për t’ju ulur.

 

Shpërthime të befasishme zemërimi

Këto shpërthime janë shpesh ekstreme, që përfshijnë të bërtitura, dhe kërcënuese të gjuhës së trupit. Megjithëse ato nuk përshkallëzohen në dhunë fizike, ato përsëri mund të jenë shumë të frikshme dhe dhuna verbale është gjithashtu një çështje serioze.

 

Pavlefshmëria e veçimit

15 Common Forms of Verbal Abuse in Relationships | Psychology Today

Në një marrëdhënie, ju mbani identitetin tuaj, përfshirë emocionet, besimet, dhe mendimet tuaja, thotë Patricia Evans, një konsulente, folëse, autore dhe eksperte e abuzimit verbal. Një abuzues verbal mund të përgjigjet negativisht në këto forma të veçorisë suaj, duke mos arritur të shohë anët e tyre pozitive në vend që t’i marrë ato si irrituese ose sulm ndaj tyre.

 

Ndriçimi i gazit

Një abuzues verbal mund të përpiqet të bëjë që të vë në dyshim perceptimin tënd të botës duke e shtrembëruar realitetin për t’iu përshtatur rrëfimit të tyre. Ato mund të jenë situata të paparashikueshme ose të paraqesin për ju në një mënyrë të tillë që sugjeron se jeni të çmendur, tepër të ndjeshëm ose duke mbajtur mend keq ngjarje të jetës reale. Kjo mund t’ju ​​shkaktojë shumë konfuzion dhe dhimbje psikologjike

 

Zbuloni rreziqet e dhunës

Borderline Personality and The Hidden Abuse of Non Borderlines

Vetëm për shkak se një abuzues verbal nuk është përshkallëzuar në abuzim fizik nuk do të thotë që ata nuk munden dhe nuk do të bëjnë. Rekomandohet shumë që të mësoni të njihni shenjat paralajmëruese se mund të ndodhë përshkallëzim fizik. Nxitimi është faktori kryesor që duhet të keni kujdes për të folurit e shpejtë. Një zë i ngritur ose një ton vokal, lëkundje ose ritëm agresiv, gjeste të çrregullta, mallkime ose abuzime të forta verbale janë të gjitha shenja paralajmëruese që do të thotë që ju duhet të filloni të de-përshkallëzoni për sigurinë tuaj.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!