Psikologët shpjegojnë 6 shenja bipolare të depresionit për të mos i injoruar kurrë

Ndiheni të trishtuar ose të pashpresë

Psychologists Explain 12 Bipolar Depression Signs Never to Ignore

Kjo simptomë është një nga shenjat klasike dhe më të njohura të depresionit bipolar. Sidoqoftë, është gjithashtu një simptomë e depresionit unipolar (zakonisht thjesht quhet depresion). Mënyra se si mund të dalloni ndryshimin është nëse personi ka edhe episode maniake. Personi do të ndihet krejt i pashpresë.

 

Humbja e interesit për gjithçka

Njerëzit që vuajnë nga depresioni bipolar mund të përjetojnë një humbje të interesit në jetë. Kjo mungesë nuk do të thotë vetëm gjërat që ata zakonisht duan të bëjnë. Kjo do të thotë gjithçka.

Të jesh i interesuar për jetën nuk është diçka që ata mund ta fikin dhe ta ndezin. Nuk është një zgjedhje që ata po bëjnë. Ata nuk kanë motivim të interesohen për asgjë. Kjo simptomë lidhet me simptomën tjetër në listë.

 

 

Asgjë që bëjnë nuk sjell kënaqësi

Psychologists Explain 12 Bipolar Depression Signs Never to Ignore

Nëse ata po përjetojnë një humbje të interesit në jetë, ka kuptim që asgjë nuk do t’i bëjë ata të lumtur. Që diçka të ndikojë në disponimin e tyre, ata duhet të kujdesen për të në një mënyrë ose në një tjetër. Njerëzit bipolarë që vuajnë nga depresioni mund të mos jenë në gjendje ta menaxhojnë.

Në një rast si ky, është e dobishme të mos kujdesesh kur merresh me situata stresuese. Të gjithë mund të dëshirojmë t’i lejojmë ata të rrokullisen mbi shpatullat tona. Sidoqoftë, të mos kujdesesh ose të ndjesh asgjë nuk është mënyrë për të jetuar.

 

Ata flenë shumë ose jo sa duhet

Depresioni nga çrregullimi bipolar ndikon në tru në një nivel kimik, dhe këto ndryshime mund të ndërpresin modelet e gjumit. Disa prej tyre vijnë nga mungesa e kënaqësisë dhe kujdesit. Ata mund të mos kenë motivim për t’u ngritur. Pjesa tjetër është thjesht ndryshime në shëndetin e tyre mendor dhe fizik. Nëse ata nuk po flenë sa duhet, kjo mund të jetë për shkak të simptomës tjetër.

 

Ata duken të shqetësuar

Personi i prekur nuk mund të vendoset. Personi është milingonë, i trazuar dhe jo në paqe. Mendjet e tyre mund të jenë duke drejtuar një maratonë gjatë gjithë kohës, dhe ju do të jeni në gjendje ta kuptoni sepse ata mund të flasin në një mënyrë të shpejtë. Ata janë të shqetësuar dhe nuk mund të flenë.

 

Kjo është gjithashtu një simptomë e stresit, kështu që do të duhet të kërkoni shenja të tjera të depresionit bipolar për të shkuar me këtë. Sidoqoftë, mbani në mend se stresi mund të shkaktojë depresion bipolar.

 

Niveli i tyre i energjisë bie

Mommamental: Talk To Your Kids About Bipolar Disorder | Ravishly

Me ndryshime kimike në trup, modele të ndërprera të gjumit dhe ndoshta nivele të ngritura të stresit, nuk është për t’u habitur që niveli i energjisë së personit të prekur do të bie. Trupi dhe mendja ka të ngjarë të kalojnë një përvojë të rëndë taksuese gjatë një episodi bipolar depresiv, kështu që e gjithë energjia e tyre po devijohet për të mbijetuar. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse ata nuk po flenë sa duhet për të rimbushur energjinë e tyre.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!