Shkenca shpjegon se çfarë ndodh me trupin tuaj nëse përdorni shumë vajra esenciale

 

Mbidozimi i tepërt i vajit esencial

Mund të tingëllojë e çmendur që mund të mbidozoni diçka krejt natyrale, por është e mundur. Meqenëse vajrat janë shumë të përqendruar, ekspozimi ndaj shumë mund të jetë jashtëzakonisht i dëmshëm.

too much essential oil

Një mbidozë e vajit esencial mund të ndodhë duke thithur ose konsumuar shumë ose duke aplikuar shumë në lëkurën tuaj. Disa nga gjërat që mund të ndodhin kur mbidozoni vaj esencial përfshijnë rezultatet e mëposhtme të mundshme:

  • skuqje të lëkurës ose djegie
  • dhimbje koke
  • të përzier ose të vjella
  • çështje gastrointestinale
  • ndjehen të dobët
  • mosfunksionimi i mëlçisë
  • gjendje kome
  • konfiskimet
  • halucinacione ose gjendje tjetër mendore e ndryshuar

 

Ndjeshmëria ndaj dritës

Vajrat e agrumeve shpesh shkaktojnë ndjeshmëri ndaj diellit, prandaj është e rëndësishme të shmangni ekspozimin para se të dilni jashtë. Mund të shkaktojë djegie të forta nga dielli me flluska shumë shpejt. Do të përjetoni dhimbje, ënjtje dhe dëmtime potencialisht të pariparueshme të lëkurës.

Essential Oil Mistakes to Avoid | Health.com

Nëse dëshironi të filloni të përdorni vaj të ri esencial, mbajeni derisa të mund të flisni me mjekun tuaj. Ju nuk doni të shkaktoni ndonjë problem të madh shëndetësor kur kombinoni gjëra që nuk duhet të përzihen.

 

Irritimet e lëkurës

Shumë vaj esencial mund të shkaktojë irritime serioze të lëkurës. Para se të vendosni ndonjë vaj në lëkurën tuaj, duhet të siguroheni që ta holloni atë me një vaj transportues. Vajrat e zakonshëm transportues përfshijnë vajin e jojobës, kokosit dhe bajames.

Benefits of 10 Powerful Essential Oils | How to Mix Essential Oils - Yoga  Journal

Në përgjithësi, duhet të përdorni një lugë çaji vaj transportues për çdo 3 pika vaj esencial. Pasi të jetë holluar, provojeni në një copë të vogël lëkure dy deri në tre orë para se ta aplikoni në një zonë më të madhe. Nëse zhvillohet acarim, kruajtje ose skuqje, mos e aplikoni përzierjen në ndonjë pjesë tjetër të trupit tuaj.

Irritimet e lëkurës nga vaji esencial gjithashtu mund të ndryshojnë në ashpërsi. Disa prej tyre mund të jenë të butë, ndërsa të tjerët mund të shkaktojnë një skuqje serioze ose humbje të pigmentimit.

 

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!