Disa gjërat që ju bëjnë të ndiheni të lodhur dhe të ngadalët në veprimet tuaja

Stresi

Even minor stress can impact long-term health, study warns

Lodhja e lidhur me tensionin ose rraskapitjen emocionale ju bën të ndiheni të kulluar dhe të lodhur. Mund të jetë një kombinim i tendosjes si në jetën tuaj personale ashtu edhe në atë profesionale. Të qenit i stresuar është një shenjë se po përjetoni një lodhje të shumtë.

 

Pagjumësia

What causes insomnia? How to figure out your sleep troubles - Insider

Ka shumë arsye pse mund të mos jeni në gjendje të flini. Pagjumësia mund të jetë një shkak kryesor pse ndiheni të plogësht të nesërmen, sepse mund te ndikoj shumë lehtë në ditëtë tona.

 

Mikrobioma e plogësht e zorrëve

Why You Should Be Paying More Attention To Your Gut Microbiome

A e dini se një pjesë e konsiderueshme e sistemit tuaj imunitar është në bakteret e trupit tuaj, të quajtur edhe mikrobioma juaj? Një nga faktorët më kritikë të baktereve tuaja është ndihma në tretje. Tingëllon e çmendur por a e dini se mikrobioma juaj e zorrëve ju ndihmon të mbani edhe peshën tuaj?

 

Mungesa e vitaminave

Mungesa e vitaminës mund të shkaktojë në mënyrë specifike probleme brenda trupit tuaj. Vitamina B12 njihet për energjinë që ofron. Është e përhapur për ju që të bëheni të mangët në këtë vitaminë nëse keni diabet ose nuk hani mish të kuq.

5 Signs of Chronic Vitamin Deficiency In Women »

Një tjetër vitaminë që shumë njerëz kanë mungesë në këto ditë është vitamina D. Meqenëse shumë njerëz kalojnë pjesën më të madhe të jetës së tyre brenda, mungesa e diellit mund të jetë një problem i vërtetë për një trup që ka nevojë për vitaminat që siguron. Vitamina D gjendet gjithashtu në ushqimet e qumështit.

 

Dieta e dobët

Poor Diet And Not Enough Healthy Foods Are Killing Us - Simplemost

Një nga arsyet që mund të ndiheni kaq të ngadaltë është sepse po hani gjëra të gabuara. Nëse po hani një burger dhe patate të skuqura gjatë rrugës për në shtëpi nga puna,ju  po shkaktoni çështje të rëndësishme brenda trupit tuaj.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!