7 mënyra për të përdorur kripë himalaje për një shëndet më të mirë

Ngjyra përmirëson shëndetin tuaj mendor

Një gjë që e bën kripën të popullarizuar është ngjyra e saj e bukur, e pasur, rozë. Kjo është një arsye që përdoret për arsye jo të ngrënshme: bizhuteri, vepra arti, dërrasa prerëse dhe më shumë. Sidoqoftë, ngjyra e kripës bën më shumë sesa përmirëson pamjen tuaj estetike.

Himalayan salt for iodine deficiency: Can having Himalayan Salt give you  iodine deficiency? - Times of India

Efektet e ngjyrës në gjendjen shpirtërore dhe shëndetin tuaj mendor janë studiuar dhe provuar gjatë dekadave. Rozë mendohet të jetë një ngjyrë qetësuese. Ajo krijon ndjenja dashurie, qetësie, feminiliteti dhe mirësie.

 

 Mund të ndihmojë në tretjen e ushqimit

Ka një aftësi natyrore të thithjes që do të ndihmojë në ndarjen e pjesëve të caktuara të ushqimit në mënyrë që pështyma juaj të shkojë më shpejt në ato sheqerna. Kripa mund të ndihmojë gjithashtu që stomaku dhe zorrët të thyejnë ushqimin edhe më tej pasi ta gëlltisni atë. Kjo e ndihmon trupin tuaj të thithë lëndët ushqyese më shpejt sesa do të bënte pa kripë.

 

Mund të mbajë nivelet e PH të ekuilibruar

Kripa rozë Himalaje mund të ndihmojë në nivelet e pH tuaj. Së pari, duhet të kuptoni domethënien e niveleve të pH, dhe pastaj mund të kuptoni se si ndihmon kripa rozë.

INCREDIBLE PINK HIMALAYAN SALT. Pink Himalayan salt is considered to be… |  by Fit Flavah | Medium

Bilanci i pH i trupit tuaj i referohet niveleve tuaja të acidit dhe bazave në gjakun tuaj. Ju duhet të mbani këtë ekuilibër për të parandaluar veten nga zhvillimi i acidozës ose alkalozës, dy gjendje që do të kërkojnë ndërhyrje mjekësore për të trajtuar.

 

Mund të largojë toksinat nga veshkat tuaja

Trupi juaj është mjaft efikas në heqjen e toksinave nëse veshkat tuaja janë të shëndetshme, por nuk ka asgjë të keqe të merrni pak ndihmë. Natriumi është një elektrolit, i cili është një nga substancat që veshkat tuaja përdorin për të filtruar mbeturinat. Mund të jetë e lehtë të pakësoheni elektrolitet përmes djersitjes dhe funksioneve të tjera normale trupore.

 

Ju do të përfitoni nga një lëkurë e pastër

Mund ta përdorni edhe në shtëpi për trajtime të lëkurës. Sidoqoftë, nëse mund të bëni buxhet në banjë, të uleni në një vend me uje dhe me kripë rozë Himalaje ndërsa relaksoheni është një përvojë që nuk do të dëshironi ta humbni.

 

Ju ndihmon të merrni frymë më mirë

The 12 Different Types of Salt + How to Use Each

Për ata që vuajnë nga alergjia, kripa rozë mund të jetë një bekim! Ashtu siç ndihmon për të hapur poret, mund të hapë rrugët e frymëmarrjes. Nëse e keni pasur ndonjëherë atë ndjenjën e diçkaje që ulet në gjoks ndërsa luftoni për ajër, e dini se sa lehtësim mund të jetë kur ndjeni se hapen rrugët e frymëmarrjes.

 

Mund t’ju ​​ndihmojë të flini më mirë

Në këtë ditë dhe moshë, gjithçka që mund t’ju ndihmojë të flini më mirë është si ari. Në këtë rast, trëndafili është ari i ri. Kripa rozë mund të ndihmojë në kontrollimin e disa hormoneve në trupin tuaj. Disa nga këto hormone kontrollojnë modelet dhe cilësinë tuaj të gjumit.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!